Πολυτεχνείο: Πετροπόλεμος και φωτιές στα Εξάρχεια [pics/vid]

Ένταση σημειώθηκε στην περιοχή των Εξαρχείων ενώ δεν έλειψαν τα επεισόδια τόσο στη Θεσσαλονίκη, όπου κουκουλοφόροι έριξαν μολότοφ στη Ροτόντα όσο και στην Πάτρα.

Ομάδες κουκουλοφόρων επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στα Εξάρχεια. Η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη και η ένταση εντοπίζεται κυρίως στην οδό Μπουμπουλίνας, ενώ κουκουλοφόροι επιδίδονται σε πετροπόλεμο εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη. Σημειώθηκαν και πολλές φωτιές σε κάδους αλλά και στο δρόμο.

Νωρίτερα η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 7 ατόμων και σε άλλες δύο προσαγωγές μετά από εφόδους σε πολυκατοικίες στα Εξάρχεια, στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας για το Πολυτεχνείο.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, έξι από τους συλληφθέντες μπήκαν σε πολυκατοικία στη Σπυρίδωνος Τρικούπη 3, όπου αστυνομικοί τους εντόπισαν στο δώμα της ταράτσας. Άλλος ένα άτομο συνελήφθη έξω από την πολυκατοικία.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν σακίδια, ενώ στην ταράτσα βρέθηκαν μολότοφ, αντιασφυξιογόνες μάσκες, γάντια, πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε δεύτερη έφοδο σε πολυκατοικία στη Στουρνάρη 4, όπου και εκεί βρέθηκαν ευρήματα παρόμοια με αυτά στην πολυκατοικία της Σπ. Τρικούπη.

Οι αρχές προχώρησαν σε 2 προσαγωγές.