Πυρκαγιές σε Ρόδο, Αίγιο, Κέρκυρα και Εύβοια: Η νεότερη εικόνα στα μέτωπα

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής μαζί με εθελοντές στη Ρόδο, την Κέρκυρα, το Αίγιο, την Κάρυστο και την Υλίκη, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα.

Αναλυτικότερα σύμφωνα την εικόνα που συγκεντρώνουν οι επιτελείς της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας, η κατάσταση το πρωί είναι η ακόλουθη:

Ρόδος: Η πυρκαγιά σε ύφεση

Στη Δυτική πλευρά του νησιού συνεχίζονται οι επιχειρήσεις σε εστίες στον Ασκληπιείο και στα Λαέρμα. Στην Ανατολική πλευρά η εικόνα είναι καλύτερη, ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις νότια στην περιοχή Απόλλωνα – Στεφανίας προς τον Μάλωνα.
Επιχειρούν ένα CL-415 και 3 Τράκτορες. Επίσης στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συμμετέχουν 266 πυροσβέστες, 55 οχήματα και 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Υλίκη: Η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί

Στην περιοχή δεν απειλείται κάποιος οικισμός και για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 60 πυροσβέστες, 21 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Εύβοια: Διάσπαρτες εστίες – Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

Στην περιοχή της Καρύστου η πυρκαγιά έχει ανοίξει νότια όπου επιχειρούν επίγειες δυνάμεις. Το βράδυ ανοίχτηκε ζώνη με χωματουργικά προς Πλατανιστό, αλλά εξακολουθεί να έχει ενεργό μέτωπο.

Επιχειρούν ένα CL-215 και 2 CL-415, ενώ θα σταλεί και ένα Ε/Π.

Επιχειρούν ακόμη 77 πυροσβέστες, 25 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Κέρκυρα: Η πυρκαγιά κόπηκε στα χωριά Σάντα και Μέγγουλα

Εξακολουθεί να υπάρχει ενεργό μέτωπο ψηλά σε Βιγλατούρι και Απολύσει, όπου γίνεται προσπάθεια σε μέτωπο 300 μέτρων. Επίσης, υπάρχει ενεργό μέτωπο στην Περίθεια απ’ όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Επιχειρούν ένα ΑΒ-214, 2 PZL και ένα Mi-8.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν επίσης 62 πυροσβέστες με 21 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων

Αίγιο: Επιμένουν ενεργά τα μέτωπα

Υπάρχουν ενεργά μέτωπα σε Τράπεζα, όπου κόπηκε η φωτιά πριν μπει στα σπίτια, ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις νότια από τον ορεινό όγκο του Διακοφτού από Μαρούσι προς Καθολικό.

Επιχειρούν ένα ΑΒ-214, ένα S-64 και 2 CL-215. Στο σημείο επιχειρούν 99 πυροσβέστες, 35 οχήματα και τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων