Το κρατικό αεροσκάφος του Ισραήλ «Φτερά της Σιών», που χρησιμοποιείται μόνο από τον Πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον Πρόεδρο Ισαάκ Χέρτσογκ, προσγειώθηκε στην Αθήνα, για να μεταφέρει τον πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του υπουργείου Εξωτερικών.
Ο ιστότοπος «FlightRadar24» ανέφερε προηγουμένως ότι το κυβερνητικό αεροσκάφος του Ισραήλ «Wings of Zion» βρισκόταν σε ελληνικό εναέριο χώρο, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Υπουργείου Εξωτερικών το αεροσκάφος αυτό χρησιμοποιήθηκε από τον πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα, για να επιστρέψει στην Αθήνα.
Νωρίτερα σήμερα (13.06.2025) δημοσιογράφος της Jerusalem Post δημοσίευσε μια φωτογραφία του αεροσκάφους, συνοδευόμενου από δύο μαχητικά αεροσκάφη, να αναχωρεί προς άγνωστο προορισμό.
The Israeli officials who left Tel Aviv have landed in Athens, Greece. https://t.co/h4RfWzalTU pic.twitter.com/FynhoC1fax
— MenchOsint (@MenchOsint) June 13, 2025
Σημειώνεται ότι τα «Φτερά της Σιών» είναι το βασικό κυβερνητικό αεροσκάφος του Κράτους του Ισραήλ, για τη μεταφορά του προέδρου και του πρωθυπουργού στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια διεθνών επισκέψεων. Πρόκειται για τροποποιημένο αεροσκάφος Boeing 767-338ER που ανήκει στην Ισραηλινή Αεροπορία και τέθηκε σε επιχειρησιακή υπηρεσία τον Νοέμβριο του 2023.