Σεισμός κοντά στο Γαλαξίδι – Ταρακουνήθηκε η μισή Ελλάδα

Έγινε αισθητός σε Βοιωτία, Λάρισα, Κορινθία και Αχαΐα.

Onalert Newsroom
Σεισμός κοντά στο Γαλαξίδι – Ταρακουνήθηκε η μισή Ελλάδα

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε κοντά στο Γαλαξίδι, και ο οποίος «ταρακούνησε για τα καλά ακόμα και την Αθήνα!

Σύμφωνα τα όσα αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός σημειώθηκε στις 12:46, είχε ισχύ 5,3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και εστιακό βάθος 8 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Γαλαξιδίου. Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 13,7 χιλιόμετρα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές, πάντως οι κάτοικοι βγήκαν έξω από τα σπίτια τους, καθώς η σεισμική δόνηση ήταν ιδιαίτερα αισθητή. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή τόσο στην Αθήνα όσο και στη Λαμία.

«Δεν έχουμε επαρκή στοιχεία ώστε να εκτιμήσουμε εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό ή όχι» ανέφερε καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας το γεγονός ότι πρόκειται για μία «ευαίσθητη περιοχή που θέλει ιδιαίτερη προσοχή».



Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατάρ
ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα – Κατάρ: Ετήσιος Στρατηγικός Διάλογος με έμφαση σε άμυνα, επενδύσεις και Δίκαιο της Θάλασσας

Οι δύο πλευρές υπογράμμισαν την προσήλωσή τους στο Διεθνές Δίκαιο και στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, επιδιώκοντας την ελευθερία της ναυσιπλοΐας