Στην Θράκη ο Τούρκος ΥΠΕΞ μετά από την συνάντηση με Βενιζελο

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Kαι την Κομοτηνή θα επισκεφθεί ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών κ. Μ. Τσαβούσογλου  (Mevlüt Çavuşoğlu) μετά την Θεσσαλονίκη,όπου βρίσκεται σήμερα  με την ευκαιρία της 31ης Συνόδου του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού της Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου  
Όπως είναι ήδη γνωστό  οι κκ Βενιζέλος και Τσαβουσογλου θα έχουν συνάντηση και συνομιλίες για την αναζήτηση μιας προσέγγισης  γύρω από τα ενεργειακά της Κύπρου στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και της επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό.

 Η Αγκυρα πίεσε – χωρίς να γίνει δεκτό – να επισκεπτόταν την Θράκη και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της κ Α. Νταβουτογλου με 9 υπουργούς αμέσως μετα την συνάντηση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας των δυο χωρών στην Αθήνα, την περασμένη εβδομάδα. Από την Αθήνα αυτό θεωρήθηκε πρόκληση  και με διπλωματικό τρόπο  και επιχειρηματολογία δεν δόθηκε η άδεια. Τώρα φαίνεται ότι το τουρκικό ΥΠΕΞ επανήλθε στο αίτημα και υπήρξε συμφωνία, αφού ήδη η επίσκεψη στην Κομοτηνή ανακοινώθηκε επισήμως από την Άγκυρα. Αλλωστε τέτοιες επισκέψεις συνηθίζονται, μετα από ενημέρωση και άδεια.

Στην Θεσσαλονικη ο Τουρκος υπουργός Εξωτερικών  θα  παραστεί στην 31η συνεδρίαση του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού της Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου),καθώς η Τουρκία είναι ένα από τα ιδρυτικά τα μέλη του  και φιλοξενεί τη Γραμματεία του στην Κωνσταντινούπολη.
.
Κατά την 31η συνεδρίαση του Συμβουλίου των Υπουργών,τα θεματα που θα συζητηθούν καλύπτουν πολλούς τομείς, όπως το εμπόριο, οι μεταφορές, η ενέργεια, επικοινωνία,επιστήμη-τεχνολογία, τουρισμός και η εκπαίδευση .

Διαβάστε ακόμη:

Το Αιγαίο δεν είναι για αντιπαροχή! Οι αλήθειες για την «ελληνοτουρκική συνεργασία»


Ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έδωσε διαπιστευτηρια στον Νταβούτογλου