Σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων ανοιχτά της Χίου – Σπεύδουν μέσα του Λιμενικού και του ΠΝ

Αδιευκρίνιστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια για την σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων σημαίας Βανουάτου και Σιγκαπούρης στη θαλάσσια περιοχή 9 ναυτικών μιλίων βόρεια βορειοδυτικά της Χίου.

Από τη σύγκρουση, δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής κάποιος τραυματισμός ούτε εισροή υδάτων ενώ και τα δύο πλοία είναι κενό φορτίου.

Στο σημείο του συμβάντος σπεύδουν 6 πλωτά του λιμενικού σώματος, ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο Super Puma και παραπλέοντα πλοία. Ο καιρός στη θαλάσσια περιοχή είναι καλός.

Το ένα πλοίο ονομάζεται ΑΝΤ σημαίας Βανουάτου και σε αυτό επιβαίνουν 13 άτομα πλήρωμα. Είχε ξεκινήσει από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου για την Ουκρανία. Το άλλο πλοίο με σημαία Σιγκαπούρης ονομάζεται Potentia και επιβαίνουν σε αυτό 19 άτομα αλλοδαπό πλήρωμα και είχε αναχωρήσει από τη Σμύρνη με προορισμό τη Γαλλία.

Στο πλοίο με σημαία Βανουάτου επιβαίνουν 13 άτομα -όλοι Τούρκοι- και στο πλοίο με σημαία Σιγκαπούρης 19 άτομα, και -σύμφωνα με πληροφορίες – όλοι είναι καλά στην υγεία τους. Κανένα από τα δύο πλοία δεν μετέφερε φορτίο και δεν υπάρχει κίνδυνος βύθισης τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εκπομπής «Live News» του Νίκου Ευαγγελάτου, το πλήρωμα των Τούρκων αρνείται να δεχθεί τη βοήθεια των ελληνικών αρχών.


Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Νewsit / Φωτογραφία αρχείου