Σύγκρουση φορτηγών πλοίων δυτικά των Κυθήρων

Από τη σύγκρουση το πλοίο με σημαία Μάλτας που ήταν φορτωμένο με σιδηρομετάλλευμα και είχε προορισμό την Ισπανία, υπέστη ρήγμα και εισροή υδάτων.

Σύγκρουση - Κύθηρα

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αδιευκρίνιστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια της σύγκρουσης δύο φορτηγών πλοίων σήμερα το πρωί, 10 μίλια δυτικά των Κυθήρων.

To Φορτηγό πλοίο KIVELI, με σημαία Λιβερίας και 24 άτομα πλήρωμα (1 υπήκοος Γεωργίας και 23 Φιλιππίνων), έπεσε με την πλώρη στη μέση του φορτηγού AFINA I με σημαία Μάλτας και 18 άτομα πλήρωμα (16 υπήκοοι Γεωργίας και δύο Ρώσοι).

Από τη σύγκρουση δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός παρά μόνο εισροή υδάτων στο AFINA I.

Στο σημείο βρίσκονται πέντε πλωτά σκάφη του Λιμενικού σώματος, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, μία λάντζα και ένα ρυμουλκό.

Το AFINA I είχε αναχωρήσει από το Νοβοροσίσκ στη Μαύρη Θάλασσα με προορισμό το Μπιλπάο της Ισπανίας και το KIVELI από το Μαρόκο με προορισμό τη Βουλγαρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτο Αρχείου

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ