Συναγερμός στον Έβρο! Πληροφορίες για έντονη κινητικότητα στην Τουρκική πλευρά

Για πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν κατά εκατοντάδες στην τουρκική πλευρά των συνόρων στον Έβρο κάνουν λόγο τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το evrosonline, πρόσφυγες και μετανάστες έχουν μεταφερθεί τόσο στην Αδριανούπολη, όσο και στην Τουρκική πλευρά ύψους του Πετάλου στον Πέπλο καθώς και στα Ύψαλα.

Πάντα κατά την ίδια πηγή, «το συγκεντρωμένο πλήθος των μεταναστών φαίνεται να ξεπερνάει τις 6.000»!

Επιπλέον, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του «Έθνους» στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη, τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως «στην Αδριανούπολη το ταξίδι της ελπίδας με όνειρο την Ευρώπη ξανάρχισε με μετανάστες να προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα με βάρκες μέσω του ποταμού Έβρου».

Άλλωστε πολύ πρόσφατα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε «προειδοποιήσει» ή απειλήσει πως μόλις παρέλθει η κορύφωση της πανδημίας του κορονοϊού, θα υπάρξει νέο προσφυγικό κύμα προς την Ελλάδα. Κι αυτό γιατί η Τουρκία δεν «χώνεψε» ποτέ την δεινή ήττα της στην επιχείρηση να εκβιάσει Ελλάδα και Ευρώπη, εργαλειοποιώντας δυστυχισμένους πρόσφυγες και μετανάστες (πολλούς από τους οποίους έβγαλε άρον άρον από φυλακές), το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Θεωρείται βέβαιο πάντως πως η ελληνική πλευρά δεν αιφνιδιάστηκε. Το αντίθετο. Τόσο η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, όσο και των Σωμάτων Ασφαλείας ενίσχυαν την θωράκιση του Έβρου, εν αναμονή νέου κύματος μεταναστών υπό την καθοδήγηση της Τουρκίας.

Δεν είναι άλλωστε τυχαία η ενίσχυση των δυνάμεων με επιπλέον 400 αστυνομικούς, ούτε η επίσκεψη προ λίγων ημερών του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην περιοχή.

Πηγή: Με πληροφορίες από evrosonline, ethnos