Συνεδριάζει αύριο το ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό – Στο επίκεντρο η τουρκική προκλητικότητα και η τουρκολιβυκή συμφωνία

Αύριο, Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας θα συνεδριάσει υπό το φως του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου και της κλιμάκωσης της επιθετικής ρητορικής της Τουρκίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει της τακτικής συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ στη σκιά της εντεινόμενης προκλητικότητας της Τουρκίας και της προσωπικής αντιπαράθεσης του Έλληνα Πρωθυπουργού και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής της Πράγας.

Αναμένεται να γίνει αποτίμηση των εξελίξεων, ύστερα από τη νέα συμφωνία που υπέγραψαν Τουρκία και Λιβύη για την εξόρυξη υδρογονανθράκων σε περιοχές που ανήκουν σε Ελλάδα και Αίγυπτο.

Ενόψει της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ενημέρωσε νωρίτερα σήμερα, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, για τις συζητήσεις που είχε με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ, Σάμεχ Σούκρι σε σχέση με το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Newsit / Φωτογραφία αρχείου Intime News