Συντριβή Antonov: Στο σημείο Λόχος Βιολογικής Άμυνας του ΓΕΕΘΑ – Η ανακοίνωση του ΥΠΑΜ Σερβίας για το φορτίο

Τμήμα του Ειδικού Διακλαδικού Λόχου Πυρηνικής – Βιολογικής – Χημικής ‘Αμυνας του Γενικού Επιτελείου Εθνικής ‘Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) με 14 άτομα θα συμμετέχει στην έρευνα στο σημείο που, χθες το βράδυ, κατέπεσε αεροσκάφος Antonov, στην κοινότητα Αντιφιλίππων του δήμου Παγγαίου, δυτικά της Καβάλας.

Η μετακίνηση του τμήματος θα γίνει με αεροπλάνο CH-47D από τα Μέγαρα. Εξάλλου, ήδη στην περιοχή έχουν μεταβεί δύο Τάγματα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς.

Η ανακοίνωση του ΥΠΑΜ Σερβίας

Το μεταγωγικό αεροσκάφος Antonov που συνετρίβη κοντά στην Καβάλα μετέφερε 11,5 τόνους στρατιωτικό υλικό και ο τελικός προορισμός του ήταν το Μπαγκλαντές, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς. Το αεροσκάφος φόρτωσε το στρατιωτικό υλικό στο αεροδρόμιο «Μεγας Κωνσταντίνος» της πόλης Νις και απογειώθηκε στις 20:40 (21:40 ώρα Ελλάδας) για την Ντάχα του Μπαγκλαντές με ενδιάμεσους σταθμούς το Αμαν και το Ριάντ, ανέφερε ο Στεφάνοβιτς.

Ο Σέρβος υπουργός ‘Αμυνας δήλωσε επίσης ότι το φορτίο του αεροσκάφους αποτελούνταν από εκπαιδευτικά βλήματα όλμων που εξήγαγε σερβική ιδιωτική εταιρία και αγοραστής ήταν το υπουργείο ‘Αμυνας του Μπαγκλαντές. Ο Νέμποισα Στεφάνοβιτς διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία εξαγωγής των πυρομαχικών ήταν νόμιμη και είχε την έγκριση του σερβικού υπουργείου ‘Αμυνας.

Στο σημείο βρέθηκε και ο γενικός πρόξενος της Ουκρανίας στην Θεσσαλονίκη, ο οποίος αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters