OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ

Συντριβή Canadair: Μεσίστιες οι σημαίες σε ξένες πρεσβείες – Μετέχουν στο πένθος για τους Έλληνες πιλότους

26/07/2023 - 11:26
συντριβή canadair - πρεσβείες
Share on FacebookShare on Twitter

Η συντριβή του Canadair στην Κάρυστο, που παρέσυρε στον θάνατο τον 34χρονο Σμηναγό Χρήστο Μουλά και τον 27χρονο Ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη έγινε γνωστή αστραπιαία σε όλο τον κόσμο, προκαλώντας κύμα συγκίνησης και αλληλεγγύης.

Για παράδειγμα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε μέσω Twitter τη θλίψη του για τη συντριβή του Canadair στην Εύβοια, κατά την οποία σκοτώθηκαν τα δύο μέλη του πληρώματος του πυροσβεστικού αεροσκάφους, ενώ εξέφρασε τη συμπαράστασή του προς τον ελληνικό λαό που δοκιμάζεται από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

«Ένα ελληνικό Canadair συνετρίβη στο νησί της Εύβοιας, ενώ έδινε μάχη με τις φλόγες. Οι σκέψεις μας είναι κοντά στους συγγενείς των μελών του πληρώματος, στους συναδέλφους τους και στον ελληνικό λαό.

Στηρίζουμε τους ήρωες, οι οποίοι στην Ελλάδα, στη Γαλλία, παντού, αγωνίζονται κάθε καλοκαίρι με κίνδυνο της ζωής τους για την κατάσβεση πυρκαγιών», έγραψε σε ανάρτησή του ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Δίνοντας μάχη με τις φλόγες, ένα ελληνικό Canadair συνετρίβη στην Εύβοια.

Οι σκέψεις μας είναι με τους συγγενείς του πληρώματος, τους συναδέλφους τους και τον ελληνικό λαό.

Πλήρης υποστήριξη στους ήρωες αυτούς που κάθε καλοκαίρι, στην Ελλάδα, τη Γαλλία, παντού, δίνουν μάχη κατά…

— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) July 25, 2023

Την συντριβή τους για την απώλεια των δύο πιλότων, αλλά και την συμπαράστασή τους στον ελληνικό λαό εκφράζουν και πολλές πρεσβείες στην Αθήνα, οι οποίες μάλιστα μετέχοντας στο πένθος έχουν μεσίστιες τις σημαίες στα κτίριά τους.

«Η σημαία της Πολωνίας κυματίζει μεσίστια σήμερα για να τιμήσουμε τους δύο ηρωικούς Έλληνες πιλότους που έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία με το Canadair χθες στην Κάρυστο.
Οι προσευχές και οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειές τους, τους κοντινούς τους ανθρώπους και όλο τον Ελληνικό λαό», γράφει χαρακτηριστικά στο Twitter ο πρέσβης της Πολωνίας στην Ελλάδα, Αρτούρ Λόμπαρτ, ο οποίος κλείνει την ανάρτησή του με μία λέξη στα ελληνικά: «ΑΘΑΝΑΤΟΙ !».

🇵🇱 flag was lowered today to honour two heroic 🇬🇷 pilots who lost their lives in the #Canadair tragedy in Karystos yesterday.
Our prayers and thoughts are with their families, closed ones and all people of 🇬🇷.

ΑΘΑΝΑΤΟΙ! pic.twitter.com/OSXjhg96Vf

— Artur Lompart (@LompartA) July 26, 2023

«Η σημαία μας μεσίστια – συμμετέχουμε στο πένθος για την τραγική απώλεια των δύο ηρωϊκών πιλότων που έχασαν τη ζωή τους χθες. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους δικούς τους και στον Ελληνικό λαό», γράφει στον επίσημο λογαριασμό της η Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα.

Η σημαία μας μεσίστια – συμμετέχουμε στο πένθος για την τραγική απώλεια των δύο ηρωϊκών πιλότων που έχασαν τη ζωή τους χθες.
Ειλικρινή συλλυπητήρια στους δικούς τους και στον Ελληνικό λαό .#Καρυστος #φωτιες #Canadair @HAFspokesperson

— UK in Greece (@ukingreece) July 26, 2023

Tags: CANADAIRΕΥΒΟΙΑΚΑΡΥΣΤΟΣΠΡΕΣΒΕΙΕΣΣΥΝΤΡΙΒΗ CANADAIR

Related Posts

καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Συννεφιά και αφρικανική σκόνη – Βροχές στα ανατολικά

17/05/2025 - 07:33
Βουλή
ΕΛΛΑΔΑ

Βουλή: Πέρασε το Μνημόνιο Συνεργασίας με την Αίγυπτο στην έρευνα και διάσωση από την Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών

16/05/2025 - 20:15
καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα

16/05/2025 - 04:33

Διαβάστε Επίσης

Γάζα: Νέος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ στο Κατάρ – «Συζητούν όλα τα θέματα χωρίς προϋποθέσεις».

Συρία: Οι κυβερνητικές δυνάμεις ξεκίνησαν επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Χαλέπι

Τραμπ: Θα μιλήσει την Δευτέρα με τον Πούτιν και τον Ζελένσκι «για να σταματήσει το λουτρό αίματος»

Ο Ερντογάν ελπίζει ακόμα στα F-35: «Οι κυρώσεις CAATSA από τις ΗΠΑ θα αρθούν πολύ πιο γρήγορα»

Αγιατολάχ Χαμενεΐ: «Οι ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τη Μέση Ανατολή – Ο Τραμπ λέει ψέματα ότι θέλει ειρήνη»

Δένδιας: «Αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις με όποιο πολιτικό κόστος για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής»

Οι τέσσερις όροι για εκεχειρία που έθεσε η Ρωσία στην Ουκρανία στις συνομιλίες της Κωνσταντινούπολης

Κρεμλίνο: «Πιθανή μια συνάντηση Πούτιν και Ζελένσκι, αλλά μόνο αν επιτευχθούν ορισμένες συμφωνίες»

Top News

Eurovision 2025 - Klavdia: «Νιώθω ήδη νικήτρια»

Άρης Μουγκοπέτρος: Η πρώτη ανάρτηση μετά την επέμβαση στο μάτι του - «Μετά από καιρό, άκουσα κι ένα καλό νέο»

Έλλη Στάη: «Η Άντζελα Δημητρίου θύμωσε μαζί μου εξαιτίας των Ράδιο Αρβύλα» - «Τα πιο πολλά goodbye τα είπα εγώ»

Τελικός Eurovision 2025: Τι ώρα ξεκινάει ο διαγωνισμός, πότε εμφανίζεται η Klavdia, πώς ψηφίζουμε - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert