Τα F-35 στην Ελλάδα είναι «επισφράγιση του στρατηγικού βάθους των σχέσεων Ελλάδας και ΗΠΑ» είπε ο Μητσοτάκης [vid]

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα το πρωί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο και την ενημέρωσε αναφορικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στους τομείς της εξωτερικής πολιτικής και της ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων με σημείο αναφορά τα stealth μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς τύπου F-35.

Η επιστολή του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν αλλά και την επιστολή του Στέιτ Ντπάρτμεντ στο Κογκρέσο για την παροχή πλεονάζοντος στρατιωτικού εξοπλισμού από τα αποθέματα των αεμρικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ελλάδα, «ανοίγουν το δρόμο» ώστε να ενισχυθούν σημαντικά τα ελληνικά οπλικά συστήματα και οι πλατφόρμες εξοπλισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι με την επιστολή του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, η Ελλάδα εντάσσεται στο πρόγραμμα των F-35 και ταυτόχρονα λαμβάνει μια σημαντική δωρεάν βοήθεια που αποτελεί την επισφράγιση του στρατηγικού βάθους των διμερών σχέσεων Ελλάδας – ΗΠΑ και αποδεικνύει ότι μια αξιόπιστη και δυναμική εξωτερική πολιτική έχει ουσιαστικό αντίκρυσμα για την αμυντική θωράκιση της χώρας μας».