OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ

Ταξίδι Μητσοτάκη στην Αραβική Χερσόνησο – Επενδύσεις και γεωπολιτική στο επίκεντρο των επαφών του

02/02/2020 - 13:44
Μητσοτάκης
Share on FacebookShare on Twitter

Με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων, την επέκταση της οικονομικής συνεργασίας αλλά και την περιφερειακή συνεργασία για την εμπέδωση της ειρήνης και της σταθερότητας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναχωρεί το απόγευμα για επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τον πρωθυπουργό, ο οποίος έχει επισκεφθεί ήδη στους πρώτους έξι μήνες διακυβέρνησης, τις ΗΠΑ και την Κίνα, θα συνοδεύσουν στην Αραβική Χερσόνησο, ο υπουργός Ανάπτυξης ‘Αδωνις Γεωργιάδης, και ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης.

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι με τις επισκέψεις αυτές κλείνει ένας κύκλος επενδυτικών ταξιδιών του πρωθυπουργού σε όλο τον κόσμο και ταυτόχρονα πως είναι ήδη εμφανή τα πρώτα σημαντικά αποτελέσματα τόσο για την εικόνα της χώρας στις διεθνείς αγορές όσο και σε επίπεδο επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Στις συναντήσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να ανακοινώσει την πρόθεσή του, να προχωρήσει με ταχύτητα η εξομάλυνση όλων των διαδικασιών, που θα επιτρέψουν την ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των δύο χωρών που θα επισκεφθεί.

Άλλωστε μέσα από την περιφερειακή συνεργασία περνά και η εμπέδωση της ειρήνης και της σταθερότητας, την ώρα που οι εξελίξεις στη Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή και στον Κόλπο είναι συνεχείς και απαιτούν συντονισμό.

Από τη στενότερη οικονομική συνεργασία της Ελλάδας με τις χώρες αυτές, αναμένεται να βγουν ωφελημένες ελληνικές εξωστρεφείς επιχειρήσεις, μέσω της συμμετοχής τους σε μεγάλα αναπτυξιακά και κατασκευαστικά project που βρίσκονται σε εξέλιξη ή σχεδιάζονται σε Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Παράλληλα, στις συναντήσεις που θα έχει ο πρωθυπουργός, αναμένεται να συζητηθούν και τα γεωπολιτικά ζητήματα, αν και η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη είχε σχεδιαστεί πριν προκύψουν οι τελευταίες εξελίξεις με την Τουρκία και τη Λιβύη.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει σημαντικές επαφές και συναντήσεις.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί αύριο στο Ριάντ με τον Πρίγκιπα Διάδοχο του Θρόνου της Σαουδικής Αραβίας (και αναπληρωτή πρωθυπουργό του Βασιλείου), Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση παρουσία αντιπροσωπειών των δύο χωρών με τον υπουργό Εμπορίου και Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας δρ. Μαγίντ μπιν Αμπντουλάχ Αλ Κασάμπι και ακολούθως με τον Διοικητή του Public Investment Fund (PIF) Γιασίρ Αλ-Ρουμαγιάν.

Την Δευτέρα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα παρακαθίσει σε γεύμα που παραθέτει προς τιμήν του ο Βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ και αμέσως μετά θα ακολουθήσει διμερής συνάντηση παρουσία αντιπροσωπειών.

Την Δευτέρα το βράδυ ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στο ‘Αμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) όπου την Τρίτη το πρωί θα έχει συνάντηση με τον Διευθυντή του κρατικού επενδυτικού φορέα Abu Dhabi Investment Authority (ADIA) Σεΐχη Χαμίντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Διάδοχο του Θρόνου του ‘Αμπου Ντάμπι, Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν.

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύσουν στην Αραβική Χερσόνησο επίσης, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Αλέξης Διακόπουλος, ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και ο αναπληρωτής διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δελαβέκουρας.

Tags: ΑΡΑΒΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣΕΛΛΑΔΑΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Related Posts

σεισμική δόνηση
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμική δόνηση 6 βαθμών στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κάσου και Κρήτης

14/05/2025 - 05:10
καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

14/05/2025 - 04:28
Τέμπη
ΕΛΛΑΔΑ

Πραγματογνωμοσύνη ΕΜΠ για έκρηξη στα Τέμπη: Στα έλαια των μηχανών αποδίδει την πυρόσφαιρα

13/05/2025 - 10:48

Διαβάστε Επίσης

Τραμπ: Τα 5 αιτήματα στον Τζολάνι μετά την άρση κυρώσεων στη Συρία και οι 3 όροι στο Ιράν για συμφωνία στο πυρηνικό πρόγραμμα

ΝΑΤΟ: Oι ΥΠΕΞ διαπραγματεύονται στην Αττάλεια αύξηση των αμυντικών δαπανών στην «σκιά» του Τραμπ

V-BAT: Στην ΑΣΔΕΝ τα προηγμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη δωρεάς Λασκαρίδη – Οι δηλώσεις Μητσοτάκη – Δένδια [pics]

Μπέλγκοροντ: Τουλάχιστον 16 τραυματίες από επιδρομές ουκρανικών drones στη ρωσική περιφέρεια

Η απελευθέρωση της Θράκης στις 14 Μαΐου 1920 – Ιστορικές φωτογραφίες του Στρατού Ξηράς

Τραμπ: «Έχουμε το πλαίσιο μιας πολύ γερής εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα»

Λωρίδα της Γάζας: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από ισραηλινά πλήγματα σε Τζαμπαλίγια και Χαν Γιουνίς

Meteor: Ο πανίσχυρος πύραυλος είναι πλέον επιχειρησιακός και στα ιταλικά μαχητικά Eurofighter [pics]

Top News

Βλαδίμηρος Κυριακίδης για Τέμπη: «Είναι ανοησία και μεγάλη ασυναρτησία δύο χρόνια να μην μαθαίνουμε τι έγινε»

Έλενα Χριστοπούλου και Ηλιάνα Παπαγεωργίου ξανά απέναντι για τον έλεγχο των 67 συμβάσεων - Οι πρώτες εικόνες

Eurovision 2025 - Λάκης Γαβαλάς: «Εγώ θα έβαζα χρώμα στην Klavdia και θα κρατούσα τα γυαλιά»

Η διπλωματική και στρατιωτική αντεπίθεση του Ερντογάν: Πώς η Τουρκία βγαίνει ενισχυμένη στον παγκόσμιο γεωπολιτικό χάρτη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert