Θράκη: «Οι καιροσκοπισμοί θα οδηγήσουν σε εθνική ζημιά»

Η Θράκη έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση μετά από το θέμα που προέκυψε με την Σουλεϊμάν Σαμπιχά. Αλλά όπως επισημαίνει ο απόστρατος αξιωματικός που συχνά παρεμβαίνει με κείμενά του στο Onalert, η συζήτηση μόνο για τη συζήτηση προκαλεί μόνο ζημιά. Ο Ναύτης του Αιγαίου γράφει:

“Με αφορμή τα όσα λέγονται τις τελευταίες ημέρες για την μειονότητα της Θράκης λόγω του θέματος που προέκυψε από την υποψηφιότητα της κ. Σουλεϊμάν Σαμπιχά και την ακύρωσή της και αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο να κατηγορηθώ για αλαζονεία και όχι μόνο, τολμάει η μικρότητά μου, υποκύπτοντας σε εσωτερική παρότρυνση ίσως και διάθεση αυτοπροβολής, να απευθύνει όχι μια απλή παράκληση αλλά έκκληση προς όλους τους επί παντός επιστητού ειδήμονες να σταματήσουν να μιλάνε, αφού στην προσπάθειά τους να κάνουν γνωστή την ύπαρξη και την παρουσία της μεγαλειότητάς τους μιλάνε απλά για να μιλάνε.

Η διατύπωση όχι απλά μιας άποψης, αλλά θέσης ως θέσφατο, για θέματα σοβαρότερα από αυτά της καθημερινότητας, για τα οποία δεν έχουν γνώσεις και τα οποία είναι πολύ πιο σοβαρά από τον διαγκωνισμό για μια θέση στο σύστημα εξουσίας ή από μια εκλογική αναμέτρηση, με την παράλληλη διατήρηση ανέπαφης της όποιας ιδεοληψίας, πιστεύω ότι προσφέρει τις χείριστες υπηρεσίες στην Πατρίδα.

Η ιστορία έχει δείξει ότι οι τέτοιας μορφής πρακτικές καθώς και η επιδερμική αντιμετώπιση ή η καιροσκοπική ενασχόληση με τέτοιου είδους σοβαρότατα θέματα, έχουν προκαλέσει δεινά και μη αναστρέψιμες Εθνικές ζημιές.

Η πλήρης, ορθή, αντικειμενική, τεκμηριωμένη και υπεύθυνη ενημέρωση όλων των Ελλήνων για τόσο σοβαρά και κρίσιμα θέματα, όπως αυτό της μειονότητας, θα έπρεπε να αποτελεί κύριο μέλημα και συνεχή προσπάθεια της Ελληνικής πολιτείας.

Η γνώση ενός θέματος αποτελεί προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη προβληματισμού, την διατύπωση απόψεων / θέσεων, την αποφυγή σφαλμάτων, την συμβολή στην εξεύρεση λύσεων και την στήριξη των επιλογών της Ελληνικής Πολιτείας για την εφαρμογή της Εθνικής πολιτικής η οποία θα υπηρετεί τα συμφέροντα του Έθνους.

Ο Ναύτης του Αιγαίου»