Θρίλερ με το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ» – Πήρε μεγάλη κλίση μετά τη σύγκρουση με εμπορικό πλοίο κοντά στη Σαλαμίνα

Συναγερμός έχει σημάνει από το ατύχημα που σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης (27.10.2020) έξω από τον Πειραιά, κοντά στη Σαλαμίνα, όταν εμπορικό πλοίο συγκρούστηκε με το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού «Καλλιστώ».

Άμεσα ενημερώθηκε ο Θάλαμος Επιχειρήσεων στο Υπουργείο Ναυτιλίας. Στο λιμάνι του Πειραιά έσπευσαν ενισχύσεις με ρυμουλκά από το Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το εμπορικό πλοίο έπεσε πάνω στο ναρκοθηρευτικό του Πολεμικού Ναυτικού «Συναγερμός έχει σημάνει από το ατύχημα που σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης (27.10.2020) με το «Καλλιστώ» έξω από τον Πειραιά, κοντά στη Σαλαμίνα. » έξω από τη Σαλαμίνα. Το ατύχημα έγινε λίγο πριν από τις 08:00 το πρωί.

Το εμπορικό πλοίο έβγαινε από το λιμάνι της Cosco.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «Καλλιστώ» με 27 άτομα πλήρωμα έβγαινε από το ναύσταθμο, όταν το φορτηγό πλοίο έπεσε στην πρύμνη του πολεμικού με αποτέλεσμα να υπάρξει ρήγμα και εισροή υδάτων.

Το πλοίο «Καλλιστώ» είναι αυτό:

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή, με αποτέλεσμα όχι μόνο να κοπεί στα δύο το «Καλλιστώ», αλλά να πέσουν μέλη του πληρώματος του ναρκοθηρευτικού στη θάλασσα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες δύο μέλη του πληρώματος τραυματίστηκαν, αλλά ελαφρά. Όλοι όσοι έπεσαν στη θάλασσα έχουν περισυλλεγεί.

Οι πρώτες εικόνες δείχνουν το σημείο της σύγκρουσης και φαίνεται το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού να έχει κοπεί στα δυο και να έχει πάρει μεγάλη κλίση και να κινδυνεύει με βύθιση. Ωστόσο καταβάλλονται τιτάνιες προσπάθειες από το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα για να γίνει απάντληση υδάτων και να σωθεί το πλοίο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού «Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 και περί ώρας 07:30 στη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού σημειώθηκε πρόσκρουση εμπορικού πλοίου με το ΝΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ.

Από το Πολεμικό Ναυτικό αναλαμβάνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες αντιμετώπισης του περιστατικού».

Ρεπορτάζ: Κώστας Αλατζάς