Τι συμβαίνει με τη σαρία στη Θράκη και ενοχλούνται οι «φανατικοί»;

Σαν να “στριμώχνονται” εκεί στη Θράκη οι “φίλοι” του τουρκικού προξενείου με την απόφαση Αραβανιτόπουλου που προβλέπει μια “κωδικοποίηση” για τη σαρία, τον άγραφο νόμο της μουσουλμανική κοινότητας. Το κακό και παράδοξο είναι ότι στην Αθήνα το “εμπόριο πατριωτισμού” ανθεί ,ειδικά τα τελευταία χρόνια και η όποια πρωτοβουλία πριν αναλυθεί γίνεται αμέσως “εθνικό έγκλημα”.

Τι προβλέπει λοιπόν η απόφαση του υπουργού Παιδείας;

“Συγκροτούμε άμισθη επιτροπή με αποκλειστικό σκοπό τη σύνταξη εγχειριδίου, εν είδει οδηγού, με ενδεικτικό τίτλο «Εγχειρίδιο Διαπροσωπικών Σχέσεων κατά το Ιεροδικαϊκό Σύστημα Χάναφι». Κατόπιν της κοινής πρότασης των Σοφολογιωτάτων Μουφτήδων το εγχειρίδιο αυτό θα στηρίζεται επί των αυθεντικών πηγών της Σχολής Χάναφι για το οικογενειακό και κληρονομικό δίκαιο.

Διευκρινίζεται ότι το εν λόγω Εγχειρίδιο δεν θα είναι απολύτως δεσμευτικό ούτε για τους Σοφολογιωτάτους Μουφτήδες κατά την άσκηση των δικαιοδοτικών αρμοδιοτήτων τους ούτε για τους διαδίκους καθώς αμφότεροι διατηρούν πλήρως το δικαίωμα να επικαλεσθούν είτε άλλα αποσπάσματα από την Χαντίθ είτε να προκρίνουν την ερμηνεία ενός Χαναφηίτη ερμηνευτή εν σχέση με την ερμηνεία ετέρου Χαναφηίτη ερμηνευτή.
Το εγχειρίδιο με ενδεικτικό τίτλο «Εγχειρίδιο των Διαπροσωπικών Σχέσεων κατά το Ιεροδικαϊκό Σύστημα Χάναφι» θα συνταχθεί στην ελληνική γλώσσα και την γλώσσα του Κορανίου (αραβική)”.

Η σαρία είναι θρησκευτικός κώδικας διαβίωσης, εμπνευσμένος από το Κοράνιο και πρόκειται για τη φωνή του προφήτη Μωάμεθ, την οποία ερμηνεύουν τέσσερις βασικές σχολές στον μουσουλμανικό κόσμο. Οι νόμιμοι μουφτήδες της μειονότητας επιμόνως από καιρό ζητούσαν τη σύνταξη ενός εγχειριδίου με τον τίτλο «Εγχειρίδιο Διαπροσωπικών Σχέσεων κατά το Ιεροδικαϊκό Σύστημα Χάναφι» για την υποβοήθηση της άσκησης των δικαιοδοτικών αρμοδιοτήτων τους που προβλέπει ο νόμος.

Και ποιοι αντιδρούν για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους; Όσοι στο προσωπικό “πολιτικό” τους άλμπουμ έχουν φωτογραφίες με τον Τούρκο πρόξενο και φωτογραφίες από εκδηλώσεις όπου τα “σύμβολα της ανεξάρτητης Θράκης” δεσπόζουν.

Ας είμαστε λοιπόν προσεκτικοί στην …απόδοση κατηγοριών περί “εθνικών εγκλημάτων” εδώ στην Αθήνα. Η Θράκη δεν είναι τόσο μακρυά για να παρακολουθούμε την καθημερινότητά της και να προσπαθούμε τουλάχιστον να καταλάβουμε τι συμβαίνει εκεί. Οι “εθνικοπατριτωικές” κορώνες και οι ανόητοι “τσαμπουκάδες” δεν πρόκειται να προστατεύσουν τα συμφέροντά μας που η Τουρκία προσπαθεί να πλήξει με πολιορκητικό κριό μια “ομαδούλα” φανατικών και καθοδηγούμενων.

Σημασία πάντα έχει η πλειοψηφία των νοικοκυραίων μουσουλμάνων οι οποίοι δεν μπορεί να είναι απέναντί μας ,αλλά μαζί μας.
Ψυχραιμία λοιπόν.

Διαβάστε ακόμη:

Τραβάνε το σχοινί στη Θράκη οι «τούρκοι»


Ξυπνήστε! Η Θράκη χάνεται – Οι φωτογραφίες του Ζεϊμπέκ και η ανικανότητα των κομμάτων