ΤΗΕΟΝ SENSORS: Στρατηγική επένδυση στη ρομποτική τεχνολογία

Ένα νέο κεφάλαιο στην εξέλιξή της ανοίγει η ελληνική THEON SENSORS, με την επένδυση που επιχειρεί στους αυτοματισμούς της σύγχρονης ρομποτικής μέσα από τη συνεργασία της με την επίσης ελληνική Gizelis Robotics, τον μεγαλύτερο integrator συστημάτων ρομποτικής και εφαρμογών αυτοματισμού υψηλής τεχνολογίας στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, η ΤΗΕΟΝ SENSORS ενσωματώνει στην παραγωγική της διαδικασία το Ρομποτικό Σύστημα Συναρμολόγησης Φακών που προσφέρει αδιάλειπτη παραγωγή, απόλυτη ακρίβεια, σταθερότητα, αξιοπιστία, ευελιξία, μείωση του φόρτου εργασίας, ενεργειακή απόδοση, αυξάνοντας την παραγωγικότητα, αλλά και την ευελιξία και προοπτικές της παραγωγικής διαδικασίας.

Εφαρμόζοντας την τελευταία τεχνολογία αυτοματισμού, ένας καινοτόμος συνδυασμός από αισθητήρες, κάμερες, ρομποτικούς βραχίονες και δεδομένα αλληλοεπιδρούν με το περιβάλλον και τους ανθρώπους, συναρμολογώντας τους φακούς των οργάνων νυχτερινής όρασης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της THEON SENSORS, είναι η πρώτη φορά διεθνώς – απ΄ότι είναι γνωστό – που εταιρία στον τομέα αυτό εισάγει σύστημα ρομποτικής στην παραγωγή της. Η εξέλιξη αυτή, που αποτελεί το πρώτο βήμα στη διαδικασία ρομποτικού αυτοματισμού της εταιρίας, έρχεται ως συνέχεια του εντατικού προγράμματος ψηφιοποίησης των παραγωγικών της διαδικασιών, σε συνδυασμό με τη συστηματική επανεκπαίδευση του προσωπικού της σε πολλαπλά επίπεδα.

Ο κ. Κρίστιαν Χατζημηνάς, Chairman του EFA GROUP, σημείωσε: «Η στρατηγική αυτή επένδυση σε σύγχρονες τεχνολογίες αιχμής αποτελεί αναγκαία πια συνθήκη για τη μετάβαση μιας βιομηχανίας στον ψηφιακό αυτοματισμό και την 4η βιομηχανική επανάσταση. Η επένδυση όμως αυτή είναι σημαντική για έναν ακόμη λόγο, γιατί μια ελληνική βιομηχανία πρωτοπόρος διεθνώς στα συστήματα νυχτερινής όρασης και με εξαγωγές σε 60 και πλέον χώρες, εμπιστεύτηκε μια επίσης ελληνική βιομηχανία, την Gizelis Robotics, καινοτόμο στα συστήματα ρομποτικής και εφαρμογών αυτοματισμού, με software και hardware δικής της ανάπτυξης και με εξαγωγική δραστηριότητα σε πάνω από 55 χώρες σε όλο τον κόσμο».