Τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι

Οι κύριοι Μητσοτάκης και αλ Σίσι υπογράμμισαν τη σημασία συνέχισης της συνεργασίας και του συντονισμού των δύο χωρών σε ζητήματα που αφορούν τις θαλάσσιες ζώνες.

Μητσοτάκης - Σίσι

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και αντάλλαξαν απόψεις για τις περιφερειακές εξελίξεις με έμφαση στην κατάσταση στη Γάζα και τις εξελίξεις στη Λιβύη.

Στη διάρκεια της επικοινωνίας τους συζητήθηκε ακόμη η ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας στο Μεταναστευτικό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο και ο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι υπογράμμισαν τη σημασία συνέχισης της συνεργασίας και του συντονισμού των δύο χωρών σε ζητήματα που αφορούν τις θαλάσσιες ζώνες στην Ανατολική Μεσόγειο προς όφελος της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή.

Επίσης αναφέρθηκαν στην πρόοδο των συζητήσεων Ελλάδας και Αιγύπτου για το ζήτημα της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης του Σινά και στην ανάγκη να υπάρξει σύντομα συμφωνία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Πάνος Ξενόκωστας στο EDIP Info Day και την Ημέρα Αμυντικής Βιομηχανίας Ελλάδας – Κύπρου
ΕΛΛΑΔΑ

Ένωση Ελληνικών Ναυπηγείων: «15ετές πρόγραμμα εγχώριων ναυπηγήσεων για το Πολεμικό Ναυτικό με πλοία – υποβρύχια»

Η παρέμβαση και οι προτάσεις του Πάνου Ξενοκώστα στο EDIP Info Day και την Ημέρα Αμυντικής Βιομηχανίας Ελλάδας – Κύπρου για μια βιώσιμη ελληνική αμυντική ναυπηγική βιομηχανία