Το “Καλλιστώ”… μισό! Εικόνες από drone που κόβουν την ανάσα

Είναι η στιγμή που μετά το πρώτο σοκ και με κινήσεις ακριβείας ρυμουλκά οδηγούν το «λαβωμένο» πλοίο του Πολεμικού μας Ναυτικού «Καλλιστώ»

Καλλιστώ

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Είναι η στιγμή που μετά το πρώτο σοκ και με κινήσεις ακριβείας ρυμουλκά οδηγούν το «λαβωμένο» πλοίο του Πολεμικού μας Ναυτικού «Καλλιστώ» στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Λίγη ώρα νωρίτερα, το σκάφος είχε συγκρουστεί με ένα τεράστιο φορτηγό πλοίο το οποίο σύμφωνα και με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, σχεδόν ανέβηκε επάνω του.

Στις φωτογραφίες που θα δείτε από drone τα πλάνα είναι εντυπωσιακά από ψηλά με πολλά μικρά σκάφη να έχουν δημιουργήσει έναν κλοιό ασφαλείας γύρω από το σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού με μέλη του πληρώματός του να παραμένουν πάνω σε αυτό κάνοντας το καθήκον τους.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες

Σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρείται ουσιαστικά αδύνατο οι ζημιές να επιδιορθωθούν, ώστε το «Καλλιστώ» να ανακτήσει το αξιόπλοό του.

Σύμφωνα με ενημέρωση από στελέχη του Λιμενικού Σώματος που είχε αναλάβει και το συντονισμό της επιχείρησης διάσωσης και ρυμούλκησης, ο Πολωνός καπετάνιος του φορτηγού πλοίου ήδη καταθέτει στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης
ΕΛΛΑΔΑ

Γεραπετρίτης: «Βιώνουμε τεκτονικές γεωπολιτικές αλλαγές- Πλήρης υποχώρηση του Διεθνούς Δικαίου και της πολυμέρειας»

Ο υπουργός Εξωτερικών σημειώνει ότι φαίνεται να οδηγούμαστε στην ιδέα της στρατηγικής αυτονομίας και πρέπει να αυξήσουμε τις αμυντικές δαπάνες

ICEYE
ΕΛΛΑΔΑ

ICEYE: Ο ESA επιλέγει την κοινοπραξία ARISE για τον σχεδιασμό του προτύπου της κυρίαρχης Κυβερνητικής Υπηρεσίας Παρατήρησης της Γης της Ευρώπης

Η ICEYE ηγείται του πανευρωπαϊκού βιομηχανικού συνασπισμού για τον καθορισμό της αρχιτεκτονικής του μελλοντικού διαστημικού συστήματος πληροφοριών της ΕΕ