Τραγωδία στα Τέμπη: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών – Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους

Την ώρα που όλη η Ελλάδα παρακολουθεί με «κομμένη την ανάσα» την τραγωδία στα Τέμπη μετά την σύγκρουση των δύο τρένων, συνεχίζονται οι προσπάθειες από τα συνεργεία διάσωσης να απομακρύνουν τα συντρίμμια της επιβατικής αμαξοστοιχίας και να εξερευνήσουν μέσα στις καμένες λαμαρίνες και τα συνθλιβέντα βαγόνια μήπως και ανακαλύψουν πτώματα.

Γύρω στις 3.30 το απόγευμα πτώμα ή πτώματα μεταφέρθηκαν μέσα με σακούλες και πάνω σε φορείο σε ασθενοφόρο για να μεταφερθεί στο νεκροτομείο της Λάρισας. Μέχρι στιγμής οι νεκροί ανέρχονται στους 41, ενώ 38 από αυτούς δεν έχουν ταυτοποιηθεί λόγω της τραγικής κατάστασης που βρίσκονται οι σοροί.

Οι τραυματίες είναι 80, χωρίς να έχουν σοβαρά τραύματα, εκτός από 6 ανθρώπους νεαρής ηλικίας που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Και ενώ οι γερανοί προσπαθούν να σηκώσουν την ηλεκτρομηχανή του τρένου, όλοι ελπίζουν ότι θα κλείσει ο αριθμός των νεκρών και δεν θα ανακαλυφθούν και άλλα πτώματα. Πάντως, από την εικόνα που αντικρίζουν όλοι, συμπεραίνεται ότι η μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη ήταν σφοδρότατη, λόγω της μεγάλης ταχύτητας, ενώ από την φωτιά που ξέσπασε έχουν καταστραφεί στο σημείο και τα εναέρια καλώδια ηλεκτροδότησης των συρμών.

Τραγικές είναι οι σκηνές, καθώς συγγενείς έρχονται στο σημείο και αναζητούν δικούς τους ανθρώπους που ως τώρα δεν έχουν δώσει σημεία ζωής και στη συνέχεια μεταβαίνουν στα νοσοκομεία για να τους αναζητήσουν.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι αγνοούμενοι είναι 50. Στο τρένο επέβαιναν 342 επιβάτες, οι οποίοι στην πλειονότητα τους ήταν φοιτητές.

Θερμοκρασία 1.300 βαθμών Κελσίου έφτασε η πυρκαγιά

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλη Βαθρακογιάννη, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο βαγόνι- εστιατόριο της επιβατικής αμαξοστοιχίας το οποίο από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, βρέθηκε πάνω σε δύο άλλα βαγόνια. Με τη βοήθεια γερανοφόρων οχημάτων μετακινήθηκε στο έδαφος και ελέγχθηκε. Στο συγκεκριμένο βαγόνι, όπως είπε, ξέσπασε πυρκαγιά και αναπτύχθηκαν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που έπιασαν ακόμη και τους 1.300 βαθμούς Κελσίου γεγονός που δυσκολεύει την ταυτοποίηση των ατόμων που βρίσκονταν εντός.

«Με βάση τα παραπάνω δεδομένα και τα ευρήματα από το σημείο της τραγωδίας, ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να είναι μεγαλύτερος», επισήμανε.

Αυτή την ώρα, σύμφωνα με τον κ. Βαθρακογιάννη, οι πυροσβέστες επιχειρούν στο δεύτερο βαγόνι και με διασωστικά εργαλεία αφαιρούνται τμηματικά τα κομμάτια του και προσέθεσε ότι όταν ολοκληρωθεί η επιχείρηση έρευνας σε αυτό οι πυροσβέστες θα συνεχίσουν τις ενέργειες έρευνας και στο τρίτο βαγόνι.


Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Intime News