Τραγωδία στον Έβρο: Νεκρός πυροσβέστης στην Αλεξανδρούπολη

“Βουλιάζει” ο Έβρος από τις καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν τις τελευταίες ώρες την περιοχή. Για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα, ο Έβρος είναι αντιμέτωπος με καταστροφή, που δυστυχώς αυτή τη φορά έχει και μια ανθρώπινη απώλεια: Ένας πυροσβέστης που συμμετείχε στην επιχείρηση απεγκλωβισμού παιδιών που είχαν αποκλειστεί στο σχολείο τους, εξαιτίας της πλημμύρας που προκάλεσε η βροχή.

Ο άτυχος πυροσβέστης, 46 ετών, ήταν μέσα σε όχημα που αναποδογύρισε και έχασε τη ζωή του.

Ήδη από το πρωί στην Αλεξανδρούπολη, οι δρόμοι μετατράπηκαν γρήγορα σε ποτάμια, εξαιτίας της νεροποντής που εκδηλώνεται στην ευρύτερη περιοχή. Οι οικισμοί Άνθεια, Μαΐστρος, Απαλός αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα καθώς η στάθμη των νερών συνεχώς ανεβαίνει.

Τα παιδιά στο νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο Απαλού εγκλωβίστηκαν στο κτίριο και στήθηκε επιχείρηση για την απομάκρυνσή τους. Στρατιωτικά οχήματα και αυτοκίνητα του δήμου κινητοποιήθηκαν για να μεταφέρουν τα παιδιά από το σχολείο στην εκκλησία, προκειμένου να τα παραλάβουν οι γονείς τους.

Στο γυμνάσιο της Άνθειας, μαθητές και εκπαιδευτικοί είναι αποκλεισμένοι επίσης.

Λόγω έντονης βροχόπτωσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου, από τον οικισμό Θυμαριάς έως τον οικισμό Προβατώνα.

Πηγή: Newsit.gr