OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ

Βαρβιτσιώτης: Η Τουρκία «δεν αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι» της Δύσης

14/07/2020 - 16:21
Βαρβιτσιώτης
Share on FacebookShare on Twitter

«Με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, η Τουρκία ενισχύει την αίσθηση στην Ευρώπη, ότι δεν αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του δυτικού κόσμου», τόνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ερωτηθείς για την εκτίμηση που είχε κάνει ότι ο Ερντογάν δεν θα προχωρούσε στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, απάντησε ότι αυτή έγινε γιατί η Τουρκία όλο το προηγούμενο διάστημα προσπαθούσε να πείσει ότι τα σύνορα της Ευρώπης δεν τελειώνουν στον Έβρο αλλά στα βάθη της Ανατολίας. «Στην περίπτωση που ισχύει αυτό, τότε θα πρέπει να συμπεριφέρεται και ως μία ευρωπαϊκή δύναμη, η οποία στηρίζει τον πολιτισμικό της χαρακτήρα και δεν κάνει κινήσεις που αντιβαίνουν στο ευρωπαϊκό κεκτημένο και βρίσκεται σε αρμονία με τους συμβολισμούς του δυτικού κόσμου. Η κίνηση να προχωρήσει ο κ. Ερντογάν στην ανακήρυξη της Αγίας Σοφίας σε τζαμί δεν συμβαδίζει με αυτόν τον πολιτισμικό χαρακτήρα και ενισχύει την αίσθηση στην Ευρώπη, ότι η Τουρκία δεν αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του δυτικού κόσμου» σημείωσε.

Προσέθεσε, ακόμη, όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, πως όταν κάποιος κατέχει μία κρίσιμη θέση στο υπουργείο Εξωτερικών, εκφράζει τη φωνή της Ελλάδας και δεν απευθύνεται μόνο στο εσωτερικό αλλά και στο διεθνές ακροατήριο και ότι ο διεθνής παράγοντας «μετράει» τις δηλώσεις που έρχονται από το εκάστοτε ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σχετικά με την ευρωπαϊκή ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε πως «η λογική να αφήσουμε την Τουρκία έτσι εύκολα να φύγει από το ευρωπαϊκό άρμα, δεν είναι κάτι το οποίο εξυπηρετεί ούτε τα μακροπρόθεσμα ούτε τα βραχυπρόθεσμα στρατηγικά συμφέροντα της χώρας μας». Γιατί, όπως είπε, τότε η σχέση θα είναι μόνο οικονομική και όχι πολιτική, και αυτό θα σημαίνει ότι το κράτος δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο σεβασμός των διεθνών συνθηκών δεν θα είναι στο τραπέζι, και εμείς ως μέλος της ΕΕ θα χάσουμε ένα εργαλείο πίεσης προς την Τουρκία.

Τέλος, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, ο αναπληρωτής υπουργός απάντησε προετοιμαζόμαστε για όλα τα σενάρια.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑΕΛΛΑΔΑΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Μικρή άνοδος θερμοκρασίας και αραιές νεφώσεις – Δείτε αναλυτικά

11/05/2026 - 04:32
drone
ΕΛΛΑΔΑ

30 κιλά εκρηκτική ύλη στο θαλάσσιο drone: Σειριακοί αριθμοί και λογισμικό «φωτίζουν» το USV καμικάζι

10/05/2026 - 07:36
καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Σχεδόν αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με αραιές νεφώσεις

10/05/2026 - 07:19

Διαβάστε Επίσης

Συρία: Ξάδελφος του Μπασάρ αλ Άσαντ δικάγεται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας [vid, pic]

ΗΠΑ: Τα αποθέματα πυρομαχικών έχουν μειωθεί δραματικά από τον πόλεμο στο Ιράν, λέει δημοκρατικός γερουσιαστής

Ισραήλ: Νέα φονικά πλήγματα στο νότιο Λίβανο – «Χτυπήσαμε πάνω από 20 υποδομές της Χεζμπολάχ»

Το OnAlert 24 ώρες με τους αμφίβιους καταδρομείς της Λέσβου: CSAR και κρούση με βατραχανθρώπους στο σύγχρονο πεδίο μάχης

Καιρός σήμερα: Μικρή άνοδος θερμοκρασίας και αραιές νεφώσεις – Δείτε αναλυτικά

Τραμπ: «Εντελώς απαράδεκτη» η απάντηση του Ιράν στην αμερικανική πρόταση για τον τερματισμό του πολέμου

Σαν σήμερα: Το 1967 η χούντα συλλαμβάνει και φυλακίζει στις φυλακές Αβέρωφ τον Ανδρέα Παπανδρέου

To Ιράν απειλεί τα βρετανικά και γαλλικά πλοία που πάνε στη Μέση Ανατολή με «άμεση και αποφασιστική απάντηση»

Top News

Αλέξης Τσίπρας: Γεμάτη υπονοούμενα η νέα ανάρτησή του - «Το όμορφο ταξίδι της "Ιθάκης" συνεχίζεται, ή μήπως τώρα αρχίζει;»

Πανζουρλισμός στην ΑΕΚ για την κατάκτηση του 14ου πρωταθλήματος: Ατελείωτο γλέντι στη Νέα Φιλαδέλφεια

Χανταϊός: Στο Αττικό Νοσοκομείο ο Έλληνας επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου Hondius - Θα μπει σε καραντίνα για 45 ημέρες

Eurovision: Οι πιο εκκεντρικές συμμετοχές - Από τους Lordi στο Νemo, την Κοντσίτα και τον Μιχάλη Ρακιντζή

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert