ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ:»ΚΟΥΒΑΛΑΩ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ ΜΟΥ».

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ομιλία σε προεκλογική συγκέντρωση στην πόλης της Αμάσιας στη Βόρεια Τουρκία αναφέρθηκε στο θέμα για την επίθεση στη συνοδεία του.
» Θέλω να ξεκινήσω την ομιλία μου με ενα δυσάρεστο νέο. Μέλη της συνοδείας μου που επέστρεφαν στην Άγκυρα δέχθηκαν ένοπλη επίθεση στην Κασταμονή. Ένας αστυνομικός είναι νεκρός, ενας είναι στο νοσοκομείο» δήλωσε ο Ερντογάν.
Ο τούρκος πρωθυπουργός τόνισε » εμείς οταν ξεκινήσαμε την πορεία μας έχουμε δηλώσει όπως ο Μεντερές » μαζί μας κουβαλάμε και το φέρετρο μας» δεν φοβόμαστε. Κανείς δεν έχει όμως το δικαίωμα να παρέμβει σε αυτό που έχει καθορίσει ο Θεός για μας» δήλωσε ο Ερντογάν

Η επίθεση στον Ερντογάν πραγματοποιήθηκε στη συνοδεία του Ερτντογάν στις 5 30 το απόγευμα. Ο τούρκος πρωθυπουργός είχε κανει ομιλία στην Κασταμονή. Με ελικόπτερο πήγε στην Αμάσια.
Κάποιοι άνδρες της συνοδεία του επέστρεφαν στην Άγκυρα. Στο δρόμο δέχθηκαν επίθεση απο τουλάχιστον 4 ένοπλους άνδρες. Πρωτα τους έριξαν χειροβομβίδα και μετα άρχισαν να πυροβολούν εναντίον της πομπής.