«Aφήστε μας να ανακαινίσουμε το τζαμί στη Ρόδο» λένε οι Τούρκοι

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Με συστηματικό τρόπο ασχολούνται οι γείτονες μας σχετικά με τους Μουσουλμάνους στη Ρόδο και τους χώρους προσευχήυς. Η Άγκυρα προσπαθεί να δημιουργήσει ξεκάθαρα ζήτημα στην περιοχή.
Τελευταίο παράδειγμα το δημοσίευμα της φιλο-κυβερνητικής εφημερίδας Sabah η οποάι γράφει πως το ιστορικό τζαμί «Ρετζέ Πασά» στη Ρόδο « έχει αφεθεί στη μοίρα του και καταστρέφεται» όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα.
Ο τίτλος του δημοσιεύματος αναφέρει «έμεινε μόνο ο τρούλος» και η εφημερίδα γράφει « το μισό τζαμί έχει καταρρεύσει. Οι ελληνικές αρχές ούτε επιτρέπουν στη χρήση του ενός εκατομμυρίου Ευρώ που χορηγεί η Ε.Ε αλλά ούτε επιτρέπουν να επισκευάσει η Τουρκία το τζαμί».
Η Sabah φιλοξενεί δηλώσει υπαλλήλου του προξενείου στη Ρόδο που δεν δίνει το όνομα του ο οποίος αναφέρει πως «οι ελληνικές αρχές δεν δίνουν χρονοδιάγραμμα για την επισκευή»
Η τουρκική εφημερίδα συνεχίζει στο δημοσίευμα «Οι Τούρκοι του νησιού παραπονιούνται για την κατάσταση και στη Ρόδο υπάρχουν δεκάδες μνημεία από την Οθωμανική αυτοκρατορία τα οποία καταρρέουν».
Είναι ξεκάθαρος ο στόχος των γειτόνων μας.