Ανεβαίνει η τουρκική αμυντική βιομηχανία αλλά με τι κόστος;

Η Τουρκική΄Αμυντική Βιομηχανία ΑΣΕΛΣΑΝ συνεχίζει να ανέρχεται μέσα στη λίστα με τις μεγαλύτερες αμυντικές βιομηχανίες στον κόσμο. 

Στην λίστα που δημοσίευσε το αμερικανικό περιοδικό Defense News (Defense News Top 100) η ΑΣΕΛΣΑΝ πρόπερσι κατείχε την 93η θέση και πέρσι την 86η. Φέτος με τα σχέδια που ολοκλήρωσε με επιτυχία ανέβηκε στην 80η θέση. Η ΑΣΕΛΣΑΝ είναι η μόνη τουρκική εταιρία που περιλαμβάνεται σε αυτή τη λίστα.

Η ΑΣΕΛΣΑΝ με την άνοδο της φέτος στην 80η θέση άφησε πίσω της πολλές αμυντικές εταιρίες από ΗΠΑ, Ρωσία και Ισραήλ. Φέτος πρώτη εταιρία σε αυτήν τη λίστα είναι η αμερικανική Λόκχιντ Μάρτιν, με δεύτερη την αγγλική BAE Systems
Η ΑΣΕΛΣΑΝ είναι φορέας του Ιδρύματος Ενδυνάμωσης των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και ασχολείται με στρατιωτικές επικοινωνίες, ραντάρ και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, ηλεκτροπτικά συστήματα, πλοήγηση και αεροηλεκτρονικά συστήματα, συστήματα άμυνας και όπλων θαλάσσης, συστήματα Command-Control-επικοινωνιών-υπολογιστών-πληροφοριών-παρακολούθησης και αναγνώρισης (C4ISR),

Ο φορέας αυτός δίνει υπεργολαβίες σε 600 εγχώριες εταιρίες. Στην ΑΣΕΛΣΑΝ εργάζονται 4150 άτομα, εκ των οποίων οι 2250 είναι μηχανικοί. Κάθε χρόνο δίνει το 7% του τζίρου της σε έρευνα και ανάπτυξη. Η ΑΣΕΛΣΑΝ εξάγει απευθείας σε 38 χώρες ενώ εξάγει και τεχνολογία μέσω συμπαραγωγών που κάνει.

Καλά όλα αυτά,αλλά κάποιος πρέπει να μας πει και για το πόσο μεγάλο είναι το κόστος παραγωγής όχι μόνο για τη συγκεκριμένη εταιρεία,αλλά και για πολλές άλλες.Και ποια θα ήταν η θέση τους αν δεν στηρίζονταν από το κράτος.

tourkikanea.gr