Ανήσυχος για τα ελληνοτουρκικά αλλά πιστός στον Ερντογάν ο Αβραμόπουλος

Ανήσυχος για τα ελληνοτουρκικά αλλά πιστός στον Ερντογάν με τον οποίο έχει φιλική σχέση ,εμφανίστηκε ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνένετευξή του στην εφημερίδα Ισοτιμία.

Ο ΥΕΘΑ παραδέχτηκε ότι “τον τελευταίο καιρό παρατηρείται ρευστότητα και κινητικότητα στο εσωτερικό της Τουρκίας, με άξονα τις βαθιές μεταρρυθμίσεις που επιχειρεί ο Ερντογάν και σε συνδυασμό και με την αποτυχία της πολιτικής των «μηδενικών προβλημάτων» με τις γειτονικές χώρες, που εισήγαγε ο κ. Νταβούτογλου, αλλά και την έξαρση του Κουρδικού ζητήματος, κλυδωνίζει την πολιτική και κοινωνική συνοχή της και ανοίγει δρόμους που οδηγούν σε απρόβλεπτες εξελίξεις. Και η ιστορία έχει αποδείξει ότι, κάθε φορά που η Τουρκία διερχόταν κρίση, κάποιοι από το βαθύ κράτος ανέσυραν σενάρια αποσταθεροποίησης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, με σκοπό αυτά να χρησιμοποιηθούν για εσωτερικούς πολιτικούς σκοπούς.
Γι’ αυτό και εμείς πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί”.

Η “αθώωση” του Ερντογάν απ΄ όσα γίνονται κάθε μέρα στο Αιγαίο δεν μπορεί όμως να συνεχιστεί. Το στρατιωτικό κατεστημένο που τόσα χρόνια υποτίθεται ευθυνόταν για την διαρκή ένταση είναι πίσω από τα κάγκελα.Ο Οζέλ,δείχνει απολύτως συνεργάσιμος με το καθεστώς Ερντογάν.Κι όμως τίποτα δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά ,προς το καλύτερο.Συνεπώς αυτό το σενάριο περί “μεταρρυθμίσεων που προσπαθεί να επιβάλει ο Ερντογάν” και δήθεν δεν τον αφήνουν πρέπει να επανεξεταστεί.