Απειλούν με αναβολή της αγοράς 100 F-35 οι Τούρκοι!Σοκ στις ΗΠΑ.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Το Συμβούλιο Εξοπλισμών της Τουρκίας αποφάσισε την αναβολή της αγοράς 100 μαχητικών αεροσκαφών F-35 απο τις ΗΠΑ. Στο Συμβούλιο συμμετείχαν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων Ισίκ Κοσάνερ και ο Υπουργός Άμυνας Βετζντί Γκιονιούλ.

Ο τούρκος υπουργός Αμυνας ανακοίνωσε την αναβολή της αγοράς τονίζοντας » για να γίνει η οριστική παραγγελία των μαχητικών διαπιστώσαμε οτι οι διαπραγματεύσεις δεν μας έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Με την κατάσταση αυτή η σχετική απόφαση θα ληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου». Ο Γκιονούλ δεν ανακοίνωσε πότε θα γίνει η επόμενη συνεδρίαση.

Η αpόφαση είναι αποτέλεσμα της άρνησης των ΗΠΑ να παραχωρήσουν στην Toυρκία, όλους τους μυστικούς κωδικούς πτήσεων και λογισμικών των F-35. Η Άγκυρα επιμένει να απαιτεί τους κωδικούς και πιέζει με σκληρό τρόπο για να πετύχει το στόχο. Η Άγκυρα είχε λαβει την απόφαση της συμπαραγωγής και αγοράς 100 F-35. Tώρα με «ανατολίτικα παζάρια» προσπαθεί να αποσπάσει τους μυστικούς κωδικούς των μαχητικών 4ης γενιάς.