«Από τρία παιδιά και πάνω»,ζητάει ο Ερντογάν

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

« Γεννήστε παιδιά γιατί χανόμαστε» , αυτό το μήνυμα προσπαθεί να στείλει ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και με κάθε ευκαιρία θέλει να πείσει τους συμπατριώτες του, να κάνουν όλο και περισσότερα παιδιά.
Ο τούρκος πρωθυπουργός ήταν κουμπάρος ενός ζευγαριού στην Άγκυρα. Αμέσως μετά τον πολιτικό γάμο, ο Ερντογάν πήρε το μικρόφωνο και ζήτησε από το ζευγάρι να κάνει τουλάχιστον 3 παιδιά. « Η χώρα μας το έθνος μας χρειάζεται νέους, στα παλιά χρόνια κάποιοι προσπάθησαν να ξεράνουν τις ρίζες του τουρκικού έθνους, κάποιοι προσπάθησαν να μας γεράσουν ως σύνολο. Σύμφωνα με τα σημερινά στατιστικά στοιχεία το 2037 σχεδόν το 60% του πληθυσμού της χώρας μας θα είναι άνω των 65 ετών γι’αυτό πρέπει να είμαστε ευαισθητοποιημένοι στο ζήτημα» είπε ο τούρκος πρωθυπουργός και στη συνέχεια τόνισε « έτσι σε κάθε γάμο εκφράζω την ευαισθησία μου στο ζήτημα αυτό».
Ο Ερντογάν ακόμα και στη συγκέντρωση των γυναικών του κυβερνώντος κόμματος ΑΚP είχε ζητήσει από τις γυναίκες να κάνουν τουλάχιστον 3 παιδιά.