Αρχές Δεκεμβρίου τα αποτελέσματα από το οικόπεδο 12

Γύρω στις αρχές Δεκεμβρίου αναμένονται οι πρώτες ενδείξεις ως προς την επιβεβαίωση ή όχι της ύπαρξης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο οικόπεδο Αφροδίτη, δήλωσε η Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Πραξούλα Αντωνιάδου Κυριακού, στη Βουλή, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι εργασίες της γεώτρησης προχωρούν απρόσκοπτα.



«Οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά», ανέφερε η Υπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση, προσθέτοντας ότι «υπήρχε ένα μικρό διάλειμμα στη συνέχιση της γεώτρησης γιατί η εταιρεία προέβαινε σε εργασίες ασφάλισης της γεώτρησης». Πρόσθεσε ότι «αναμένεται να συνεχίσουν οι εργασίες γεώτρησης από αύριο».



Ως προς το βάθος στο οποίο έχει φτάσει η γεώτρηση, η κ. Αντωνιάδου είπε ότι «είμαστε γύρω στα 1000 μέτρα κάτω από το βυθό της θάλασσας, αλλά κάθε μέρα αυτά διαφοροποιούνται».

Συμπλήρωσε ότι «πρέπει να φτάσουμε γύρω στις 4000 κάτω από το βυθό της θάλασσας στο τέλος των 73 ημερών από την έναρξη της γεώτρησης που είχε γίνει στις 18 του Σεπτέμβρη».



Συνέχισε λέγοντας ότι «θα έχουμε κάποιες πρώτες ενδείξεις γύρω στις αρχές του Δεκέμβρη και αναλόγως με τα ευρήματα, δηλαδή αν έχουμε θετικές πρώτες ενδείξεις, τότε θα υπάρξουν περαιτέρω γεωτρήσεις αξιολόγησης για να εκτιμήσουν την έκταση των οποιοδήποτε ευρημάτων». 

Πρώτα, είπε, «πρέπει να είμαστε σίγουροι αν πράγματι αυτό που λέμε πιθανά κοιτάσματα είναι πραγματικά κοιτάσματα, για το οποίο θα έχουμε μια πρώτη ένδειξη αρχές του Δεκέμβρη».

Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο υπήρξαν οποιεσδήποτε παρενοχλήσεις στις εργασίες από πλευράς Τουρκίας, η Υπουργός ανέφερε ότι «η ίδια η εταιρεία λέει ότι οι δικές της οι εργασίες δεν έχουν επηρεαστεί από οτιδήποτε, προχωρούν οι εργασίες απρόσκοπτα», προσθέτοντας ότι για «αυτά τα θέματα πρέπει να ρωτήσετε άλλα Υπουργεία, αλλά δεν έχει γίνει κάτι το οποίο να επηρεάσει με οποιοδήποτε αρνητικό τρόπο τις εργασίες στην πλατφόρμα».

Πηγή: ΚΥΠΕ