Βενιζέλος:»Κυνικός ο Ερντογάν».

Την εύλογη ανησυχία της Ελλάδας για την επιμονή της Τουρκίας να προχωρήσει στην κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου στο Ακούγιου,εξέφρασε με τον πιο επίσημο τρόπο ο ΥΕΘΑ Ε.Βενιζέλος, απαντώντας σε ερώτηση που είχε υποβάλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Βλέπουμε τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Τουρκίας κ Ταγίπ Ερντογάν ότι θα προχωρήσει κανονικά το πυρηνικό πρόγραμμα της Τουρκίας, προσθέτοντας κυνικά ότι κάθε επένδυση έχει το ρίσκο της. Καταλαβαίνουμε όμως όλοι, ότι, αν προχωρήσει η υλοποίηση του πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου όπου υφίσταται και η γνωστή σεισμικότητα οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι.

Επίσης με βάση πρόσφατα δημοσιεύματα, μεγάλους κινδύνους εγκυμονεί η λειτουργία του πυρηνικού σταθμού στην Τσερνάβοντα της Ρουμανίας», είπε ο κ.Βενιζέλος επισημαίνοντας ότι οι διαβεβαιώσεις περί ασφάλειας που προέρχονται απ΄ όσες χώρες διαθέτουν πυρηνικά εργοστάσια δεν μπορεί να είναι πειστικές,μετά απ΄ όσα συνέβησαν στην Ιαπωνία.

«Οι ηγεσίες, της Ιαπωνίας, αλλά γενικότερα όλων σχεδόν των χωρών, αξιοποιώντας και ορισμένους πρόθυμους επιστήμονες, κινούνται στην κατεύθυνση να εκτονώσουν τις ανησυχίες των λαών, αναγγέλλοντας διάφορα tests, όπως η Γερμανία, που περιορίζονται σε κάποιο έλεγχο των εργοστασίων, αποφεύγοντας να προτείνουν, ακριβώς επειδή υφίστανται τεράστια οικονομικά συμφέροντα τη ριζική αντιμετώπιση με την ταχύτερη δυνατή εγκατάλειψη όλων των πυρηνικών εργοστασίων και οπλοστασίων).

Η κατάσταση, όπως εξελίσσεται, αποδεικνύει ότι δεν χρειάζονται ημίμετρα αλλά ριζικά μέτρα στην κατεύθυνση της άμεσης κατάργησης των πυρηνικών εργοστασίων ενέργειας και όλων των πυρηνικών οπλοστασίων που υπάρχουν και στην περιοχή μας».