Δεν είναι όλοι οι Τούρκοι υπέρ των πυρηνικών.Κάποιοι το λένε κιόλας.

Yπέρ της αναστολής κατασκευής πυρνηνικού εργστασίου στο Akkuyu της Τουρκίας τάσσεται ο γνωστος δημοσιογραφος Mehmet Ali Birand

Οξεια κριτική ασκεί στον Τούρκο Πρωθυπουργο κ. Ερντογάν , ο δημοσιογραφος κ. Mehmet Ali Birand σε άρθρο του,τις προαλλες, στην αγγλόγλωσση τουρκικη εφημεριδα Hurriyet Daily News για τις δηλώσεις του σχετικά με τους κινδύνους κατασκευής πυρηνικού εργοστασίου ότι  « Υπάρχουν κίνδυνοι σε κάθε επένδυση. Αντιμετωπίζει κανείς κίνδυνο ακόμη και όταν αγοράζει φιάλη υγραερίου για την κουζινα»
 Ο αρθρογράφος υποστηρίζει επίσης ότι πρέπει να αναβληθούν τουλάχιστον προς το παρόν τα σχέδια για κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου στο Akkuyu.
 Ο αρθρογράφος υπογραμμίζει ότι ο κ Ερντογαν θα πρέπει να έχει μετανιώσει από την παραπάνω δήλωση ή να σκεφτόταν κάτι άλλο όταν έδωσε την συγκεκριμένη απάντηση, διότι δεν μπορεί να συγκριθούν οι απειλές από ένα πυρηνικό εργοστάσιο με εκείνες μιας φιάλης υγραερίου ή του δικτύου φυσικού αερίου και επισημαίνει ότι ο Τούρκος πρωθυπουργος ζήτησε από τον Ρώσο Πρόεδρο κ. Dmitri Medvedev πρόσθετες εγγυήσεις για την κατασκευή του εργοστασίου.
 Αναφέρει  επισης ότι σε μια συγκυρία που εξελίσσεται το σοβαρό πυρηνικό ατύχημα στη Ιαπωνία και οι κυβερνήσεις λαμβάνουν πολύ σοβαρά τα θέματα πυρηνικής ενεργείας και η αναστατωμένη κοινή γνώμη αναμένεται να κλιμακώσει την αντίθεση της για την ανάπτυξη πυρηνικής ενέργειας, η στάση του Τούρκου πρωθυπουργου φαίνεται πως συνοψίζεται στο ότι προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ενεργειακές ανάγκες της Τουρκίας θα χρησιμοποιηθεί σε κάποιο βαθμό και η πυρηνική ενέργεια αφού ληφθούν φυσικά τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας.
 Ο αρθογράφος υποστηρίζει ότι τουλάχιστον για ένα διάστημα πρέπει να ανασταλεί η κατασκευή από τους Ρώσους του εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας στο Αkkuyu και  ότι αν δεν υπάρξει αλλαγή στάσης της κυβέρνησης εκτιμά ότι θα κλιμακωθεί η αντίδραση της κοινής γνώμης λόγω των εξελίξεων στην Ιαπωνία .