«Δεν υπάρχει πόλεμος με τη Συρία , αλλα θα δώσουμε απάντηση» γράφει ο τουρκικός Τύπος.

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

 

“Δεν υπάρχει πόλεμος αλλά δεν θα μείνει αναπάντητο το χτύπημα» είναι ο τίτλος της Hürriyet, η οποία κάνει αναφορά στην επίθεση της Συρίας στο αεροσκάφος της Τουρκίας την προηγούμενη Παρασκευή. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «η Άγκυρα καθόρισε την πολιτική της στο θέμα αυτό. Όλος ο κόσμος περίμενες τη στάση την οποία θα τηρούσε η Τουρκί» γράφει η Ηürriyet.

 

To χτυπήσαμε, το χτυπήσαμε» είναι ο τίτλος της Μilliyet η οποία κάνει αναφορά στις συνομιλίες τις οποίες έχουν καταγράψει Σύριοι στο κέντρο ραντάρ. Σύμφωνα  με την τουρκική εφημερίδα το κέντρο ραντάρ ενημέρωσε τη Δαμασκό με τον χαρακτηριστικό διάλογο « τουρκικό μαχητικό βρίσκεται στον εναέριο χώρο μας”. H απάντηση η οποία δόθηκε ήταν να περιμένουν για εντολές. Όμως περίποου μετά από 15 λεπτά ακούστηκε στον ασύρματο «το χτυπήσαμε, το χτυπήσαμε».

« Δεν θα κλείσει ο λογαριασμός να δεν φύγει ο Άσαντ» είναι ο τίτλος της φιλοκυβερνητικής Sabah η οποία αναφέρει πως η Άγκυρα θα κάνει τα πάντα για την ανατροπή τους καθεστώτος «και θα ψάξει κάθε τρόπο για να επιταχυνθεί ο χρόνος απομάκρυνσης του από την εξουσία» όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα.