Δύο χρόνια φυλακή σε βουλευτίνα της Τουρκίας,λόγω PKK.

Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε τη γνωστή βουλευτίνα Αϊσέλ Τουγκλούκ σε φυλάκιση δύο ετών με την κατηγορία ότι ασκούσε προπαγάνδα υπέρ του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ).

   

Η Τουγκλούκ, εκ των ηγετικών στελεχών του Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP) καταδικάστηκε για τρομοκρατική προπαγάνδα με αφορμή μια ομιλία της στη Γιουκσέκοβα, στη νοτιοανατολική Τουρκία, στις 17 Μαρτίου 2010.

   

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης η Τουγκλούκ δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι NTV: «Όλα θα ήταν διαφορετικά σήμερα αν είχαμε καταφέρει να συζητήσουμε το κουρδικό ζήτημα πριν από 20 χρόνια. Καταδικάστηκα για μια ομιλία με την οποία ζητούσα την ειρήνη».

   

Η Τουγκλούκ, που είναι δικηγόρος, επανεξελέγη στην τουρκική εθνοσυνέλευση στις βουλευτικές εκλογές της 12ης Ιουνίου με το BDP το οποίο κατέλαβε συνολικά 36 έδρες. Το κόμμα διαμαρτύρεται γιατί η εθνική εκλογική επιτροπή στέρησε την έδρα από έναν υποψήφιο ο οποίος είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για «τρομοκρατική προπαγάνδα» ενώ άλλοι πέντε υποψήφιοί του που εξελέγησαν παραμένουν στις φυλακές κατηγορούμενοι για αδικήματα που σχετίζονται με το ΡΚΚ.