Έξαλλη η Βαγδάτη με την επίσκεψη Νταβούτογλου στο Κιρκούκ.Απειλεί με αντίποινα το Ιράκ

Έξαλλη είναι η  Βαγδάτη από την επίσκεψη του κ Νταβούτογλου στο Κιρκούκ  (έπειτα από την επίσκεψή του στην Ερμπίλ του βορείου Ιράκ ) και απειλεί με αντίποινα.
 
Η απρογραμμάτιστη επίσκεψη στο Κιρκούκ  προκάλεσε την ισχυρή αντίδραση της κεντρικής κυβέρνησης της Βαγδάτης επειδή δεν είχε ενημερωθεί και δεν είχε χορηγήσει την σχετική άδεια. 
 
Η εφημερίδα Hurriyet αναφέρει ότι κατά την επίσκεψή του στο Κιρκούκ-η οποία αποφασίστηκε σε σύσκεψη με τον τούρκο π/θ Ερντογάν την περασμένη Τριτη- ο κ. Νταβούτογλου συμμετείχε στην προσευχή της Παρασκευής σε τέμενος της πόλης και έπειτα μίλησε στους Τουρκμένους της περιοχής η οποίοι ‘οπως γράφει, ενθουσιάστηκαν από την πρώτη επίσκεψη τούρκου ΥΠΕΞ έπειτα από 75 χρόνια.
 
«Σας προσφέρουμε μια λευκή σελίδα για να την συμπληρώσετε με όποια αιτήματα επιθυμείτε. Πρέπει να γνωρίζετε ότι εμείς στην Ανατολία γνωρίζουμε τα προβλήματά σας» δήλωσε στους τουρκμένους ο Νταβούτογλου.
 
Το Ιρακινό ΥΠΕΞ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζει ότι η χωρίς άδεια επίσκεψη του κ. Νταβούτογλου συνιστά παρέμβαση στα εσωτερικά του Ιράκ και ότι η Τουρκία πρέπει να ετοιμαστεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες αυτής της ενέργειας που θα βλάψει τις σχέσεις των δύο χωρών.
 
Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι ο Σύμβουλος για θέματα Τύπου του ιρακινού πρωθυπουργού κ. Μαλίκι ,δήλωσε ότι η επίσκεψη ήταν απαράδεκτη ενέργεια και ότι το Ιράκ θα προβεί σε αντίποινα. Ο εκπρόσωπος καταδίκασε την επίσκεψη υπογραμμίζοντας ότι ο κ.Νταβούτογλου «διείσδυσε» στο Ιράκ κατά παράβαση διεθνών κανόνων και ότι η Τουρκία θα έπρεπε να είχε ενημερώσει εκ των προτέρων την κυβέρνηση της Βαγδάτης.
 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ  ένα μέλος του ιρακινού Κοινοβουλίου πρότεινε να συλληφθεί ο Νταβούτογλου.