Εντείνεται ο «εμφύλιος» στη Κύπρο για το φυσικό αέριο

Απρόβλεπτες διαστάσεις αρχίζει να παίρνει στη Κύπρο η σύγκρουση της υπουργού Εμπορίου Πραξούλας Αντωνιάδου και του διευθυντή Ενέργειας Σόλωνα Κασίνη,ο οποίος παίρνει νομικά μέτρα εναντίον της υπουργού Εμπορίου για συκοφαντία, φίμωση και παράτυπη αφαίρεση καθηκόντων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος ο διακεκριμένος διεθνώς ειδικός κυπριακής καταγωγής γνωστός καθηγητής Μιχάλης Οικονομίδης, δήλωσε «έκπληξη και απογοήτευση» από τις εξελίξεις» για να προσθέσει ότι «ποτέ δεν παραμερίζεις τον άνθρωπο ή τους ανθρώπους που είναι η επαφή με την εταιρεία εξόρυξης, είτε σου αρέσουν – είτε όχι». Για να καταλήξει ο γνωστός Καθηγητής: «Από την εμπειρία μου δεν μπορώ να το ερμηνεύσω παρά απόπειρα κρυφού ελέγχου».



«Παρακολουθούμε άφωνοι τα συμβαίνοντα στην Κύπρο», είναι το μήνυμα που στέλλουν μέσω του πρώην γενικού διευθυντή έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων της Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε., Ηλία Κονοφάγου και οι Ελλαδίτες τεχνοκράτες του κλάδου. 

Το ερώτημα είναι γιατί υπάρχει και συντηρείται αυτός ο “εμφύλιος” τη στιγμή που η Κύπρος έχει ήδη ξεκινήσει τις έρευνες και ταυτόχρονα αντιμετωπίζει τη διαρκώς κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ