Επαναφέρει τη μαντίλα ο Ερντογάν.

Ο τούρκος πρωθυπουργός μιλώντας στη 16η Συνάντηση των στελεχών του ΑΚP στην περιοχή Κιζιλτζάχαμαμ, οπου θα αναλυθούν όλες οι πολιτικές εξελίξεις, δήλωσε χαρακτηριστικά «Η δημοκρατία μας είναι και της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας. Ο κάτοχος αυτής της δημοκρατίας είναι ο λαός. Έτσι, κανείς δεν μπορεί να απαγορεύει στο λαό , ένα μέρος που ανήκει στο λαό». Ο τούρκος πρωθυπουργός με αυτή τη δήλωση δείχνει οτι θα θέσει και πάλι το θέμα της απαγόρευσης της ισλαμικής μαντίλας στα πανεπιστήμια της Τουρκίας. Το ΑΚP επιθυμεί την άρση αυτής της απαγόρευσης.
Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν οτι ο Ερντογάν τώρα πια αισθάνεται παντοδύναμος, καθώς στο δημοψήφισμα της 12ης Σπετεμβρίου, οπου οι Συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που υποστήριζει, είχαν την υποστήρικη του 58% του λαού. Η αίσθηση της παντοδυναμίας του φαίνεται και στο ύφος των δηλώσεων του.
Ο Ερντογάν στην ομιλία του τόνισε «Δεν μπορεί να υπάρχει η λογική της απαγόρευσης, για το που μπορεί να μπει ή οχι, ο λαός. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν. Το πρόβλημα βρίσκεται στο σημείο αυτό, να κατανοήσουν το λάο, τη δημοκρατία. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείει κάποιες περιοχές, κάποια μέλη αυτής της κοινωνίας. Αυτή η λογική είναι ενάντια, στη δικαιοσύνη, στη συνείδηση, αλλά κυρίως στις αρχές της ίδρυσης της δημοκρατίας μας».

Τώρα όλοι στη γειτονική χώρα περιμένουν πότε θα τεθεί το θέμα της μαντίλας. Πριν ή μετα τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 2011.