Επικοινωνιακός αντιπερισπασμός της Τουρκίας για τις Γενοκτονίες της

Eπικοινωνιακό αντιπερισπασμό  στον παγκόσμιο Κίνημα που έχει δραστηριοποιηθεί για την Γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους το 1915  επιχειρεί η Άγκυρα με μνημείο προς τιμήν του προ 30ετίας  δολοφονηθέντος από τον ASALA τούρκου Ακολούθου Αμυνας , στην Οττάβα.
 
Όπως αναφέρει η εφημερίδα  Hurriyet  την 27η Αυγούστου θα γίνουν στην πρωτευουσα του Καναδά  τα αποκαλυπτήρια μνημείου προς τιμήν του τούρκου Ακολούθου Άμυνας της τουρκικής Πρεσβείας στην Οττάβα, Ατίλλα Αλτικάτ που δολοφονήθηκε από την  οργάνωση ASALA το 1982  σε αυτήν την πόλη.
 
Η εφημερίδα αναπτύσει την θέση ότι σε αντίθεση με τα πολλά μνημεία που υπάρχουν παγκοσμίως για την αρμενική Γενοκτονία , είναι πρώτη φορά που ανεγείρεται μνημείο εκτός Τουρκίας, υπέρ των τουρκικών θέσεων << και προς τιμήν του θύματος της αρμενικής τρομοκρατικής οργάνωσης ASALA >>.
 
Αποκαλύπτεται ότι το μνημείο κατασκευάστηκε στην Τουρκία και μεταφέρθηκε τμηματικά στην Οττάβα με πτήση των Τουρκικών Αερογραμμών υπό πλήρη μυστικότητα και έπειτα από διαβουλεύσεις τούρκων διπλωματών με τον Δήμο Οττάβας, από το φόβο αντιδράσεων αρμενικών οργανώσεων.Αναφέρει επίσης ότι το μνημείο θα αφιερωθεί σε όλους τους διπλωμάτες που έπεσαν στο καθήκον