Επίθεση σε εκκλησία στη Τουρκία

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Radikal το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης δυο άνδρες εισέβαλαν στην Καθολική εκκλησία του Απόστολου Παύλου , στα Άδανα της Νότιας Τουρκίας. Οι δυο άνδρες που στα χέρια τους κρατούσαν μαχαίρια και σπαθιά εισέβαλαν μέσα στον ιερό ναό . Η λειτουργία είχε μόλις τελειώσει αλλά ακόμα υπήρχαν πολλοί πιστοί.
Οι δυο άνδρες ηλικίας 28 και 28 ετών μπήκαν στο ιερό, άφησαν τα σπαθιά και τα μαχαίρια τους και αρχισαν να φωνάζουν για να τους πλησιάσει ο Επίσκοπος του ναού που μόλις είχε αποχωρήσει. Οι άνδρες άρχισαν να καταστρέφουν τις εικόνες του Χριστού.
Ενας πιστός πρόλαβε και κάλεσε με το κινητό του την αστυνομία και μέσα σε λίγα λεπτά 10 αστυνομικοί έφτασαν και ακινητοποίησαν τους δράστες.
σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι άνδρες είχαν εδω και καιρό ενοχληθεί απο τις δραστηριότητες της Καθολικής εκκλησίας στην περιοχή.
Πάντως η Radikal στο πρωτοσέλιδο της αποκαλύπτει επίσης οτι στην περιοχή Τούζλα της Κων/πολη, δυο ανδρες τραυματίστηκαν οταν προσπαθούσαν να τοποθετήσουν εκρηκτικό μηχανισμό σε παιδικό πάρκο.!!
Η Τουρκική εφημερίδα έχει τίτλο » Οι εχθροί του λαού»