Eρντογάν:»To αεροσκάφος μας χτυπήθηκε στα 13 μίλια»

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντγάν φαίνεται πως επιμένει στη θεωρία πως το τουρκικό RF-4 καταρρίφθηκε απο τη Συρία σε απόσταση 13 μιίων απο τις ακτές , όμως παρά τις αρχικές δηλώσεις του περι πυραύλων τώρα μιλά για «θα φανεούν όλα απο τις έρευνες».
  Στην ομιία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του ο Ερντογαάν ανέφερε  » απο τη στιγμή που σταμάτησε η επικοινωνία με το αεροσκάφος το Γενικό Επιτελείο μας πραγματοποίησε έρευνες. Το αεροσκάφος μας χτυπήθηκε σε απόσταση 134 μι΄λίων απο τις ακτές της Συρίας και έπεσε στη θάλασσα σε απόσταση 8.5 μιλίων. Χωρίς καμία προειδοποίηση.  Έγινε επίθεση σ’αυτό το αεροπλάνο μας το οποίο πετούσε άοπλο. Οταν βρεθούν όλα τα κομμάτια του αεροσκάφους θα φανεί αν χτυπήθηκε απο πύραυλο ή απο αντιαεροπορικά πυροβόλα.»

  Ο τούρκος πρωθυπουργός επιτέθηκε για άλλη μια φορά στη Wall Street Journal που είχε γράψει πως το τουρκικό αεροσκάφος καταρρίφηκε μέσα στον εναέριο χώρο της Συρίας. » Είχα πει αν έχεις τιμή ανακοίνωσε την πηγή σου. Δεν το έκαναν> Υπάρχουν κάποιοι και στη χώρα μας που εμπιστεύονται αυτές τις εφημερίδες παρά την ανακοίνωση του στρατού μας» δήλωσε ο ίδιος.