«Ερντογάν μάθε ιστορία». Σφοδρή κριτική για τις ανοησίες περί Ολυμπιακών Αγώνων

»Χαστούκι»  εν των έσω »έφαγε» ο Τούρκος Υπουργός Αθλητισμού Κιλίτς για τις ανιστόρητες απόψεις του – που τις επανέλαβε και ο Ερντογάν-  για την προέλευση των Ολυμπιακών Αγώνων όχι από την Ολυμπία ( της Ηλείας) αλλά από το όρος Όλυμπος της Τουρκίας.
Στο ένθετο της εφημερίδας Taraf με τον τίτλο « Όλυμπος, Ολυμπία, Ολυμπιακή»  και με υπογραφή του κ. Χαλίλ Μπερκτάϊ  και  ασκώντας κριτική στον κ Κίλίτς, γράφει κατηγορηματικά  και ξεκαθαρα ότι ο τόπος ο οποίος έδωσε την ονομασία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι η Ολυμπία. Το σημείο – γράφει για τους Τούρκους αναγνώστες- βρίσκεται στην  δυτική Πελοπόννησο. Στην συνέχεια κάνει αναφορά στην δήλωση του Υπουργού Αθλητισμού κ. Σουάτ Κιλίτς ο οποίος επιχείρησε να εξηγήσει ότι θα πρέπει το 2020 να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Κων/λη υποστηρίζοντας ότι « το όρος Ολυμπος στην Αττάλεια είναι το όρος που έδωσε την ονομασία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα πρέπει η Ολυμπιακή Φλόγα – είχε πει ο Κιλίτς- να επιστρέψει στον τόπο που γεννήθηκε».
 
Το καρφί του αρθρογράφου ακολουθεί:
-Αραγε δεν υπάρχουν άτομα είτε πηγές που θα μπορούσε να διερευνήσει ο αξιότιμος Υπουργός πριν μιλήσει για τέτοια θέματα; αναρωτιέται ο αρθογράφος.
 Και  προσθέτει ότι ο »Όλυμπος» και η »Ολυμπία» είναι διαφορετικά σημεία και ότι η ονομασία των Ολυμπιακών Αγώνων προέρχεται από την Ολυμπία 
 
Μάλιστα κάνει και άλλο …μάθημα στον αδιαβαστο υπουργό : Κατ’ αρχήν με την ονομασία Όλυμπος – γράφει – υπάρχουν πολλά βουνά , υπάρχουν στην ηπειρωτική Ελλάδα , στο Αιγαίο, στην Δυτική Ανατολία και σε διάφορα σημεία στην Κύπρο. Αλλά και πέραν αυτών στην αρχαία εποχή είχαν την ονομασία Όλυμπος και το όρος Ουλούνταγ στην Προύσα και το όρος Νίφ, κοντά στην Σμύρνη. Η λέξη αυτή δεν έχει κάποια συγκεκριμένη ετυμολογία στις ινδοευρωπαϊκές γλώσσες. Η ιστορία του Ολύμπου στην Ελληνική Μυθολογία είναι ο τόπος όπου κατοικούσαν οι 12 Θεοί από όπου παρακολουθούσαν τον κόσμο και τους ανθρώπους και κατά καιρούς κατέβαιναν και επενέβαιναν σε ορισμένα θέματα. Ο τόπος που έδωσε την ονομασία του στους Ολυμπιακούς είναι η Ολυμπία, τονίζει.