«Ερντογάν τι πίνεις και δεν μας δίνεις»; Σφοδρή επίθεση για τις ανοησίες για την ολυμπιακή φλόγα

Μαθήματα ιστορίας σχετικά με την ολυμπιακή φλόγα κάνει στον Τούρκο Πρωθυπουργό κ. Ερντογάν - για στα »κουφά» που είπε - η αγγλόγλωσση τουρκική εφημερίδα Hurriyet Daily News.
 
Με αφορμή την αίσθηση που προκάλεσε διεθνώς η δήλωση του τούρκου Πρωθυπουργού περί επιστροφής της ολυμπιακής φλόγας στην Ανατολία, η σημερινή Hurriyet Daily News δημοσιεύει άρθρο της κ. Αριάνας Φερεντίνου με τίτλο “Olympos, Kissavos and Chimera”. ( Ολυμπος,Κίσσαβος και Χίμαιρα).Η αρθρογράφος υπενθυμίζει ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν αφιερωμένοι στην Ήρα και τον Δία, οι οποίοι κατοικούσαν στον Όλυμπο της Θεσσαλίας. Η αφή της ολυμπιακής φλόγας συνδεόταν επίσης με τη θεά Ήρα, στην οποία και ήταν αφιερωμένο το ιερό της Ολυμπίας στην Πελοπόννησο. Αντιθέτως, ο Όλυμπος της Λυκίας, στον οποίο φέρεται να κάνει αναφορά ο τούρκος Πρωθυπουργός, σχετίζεται με μια άλλη φλόγα εκείνη του μυθολογικού τέρατος της Χίμαιρας που σχετίζεται με τον Ήφαιστο, θεό της μεταλλουργίας ο οποίος, λόγω της συμπεριφοράς του, είχε αποπεμφθεί από τον Όλυμπο (της Θεσσαλίας).
 
«Ερντογάν τι πίνεις και δεν μας το δίνεις;»
 
Ωστόσο και οι άλλες εφημερίδες αναφέρουν τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στην Ελλάδα  για  τις δηλώσεις Ερντογάν και του Υπουργού Αθλητισμού κ. Κιλίτς για την Ολυμπιακή Φλόγα και υπερποβάλλουν τον τίτλο της ελληνικής αθλητικής εφημερίδας «Πράσινη»  που ήταν « Ερντογάν τι πίνεις και δεν μας το δίνεις;».
 
Η Birgun γράφει λοιπόν για το θέμα στην πρώτη σελίδα με τον τίτλο « Ο ελληνικός τύπος έγραψε “Ερντογάν τι πίνεις και δεν μας δίνεις”». Στο δημοσίευμα γράφει ότι η Ελλάδα αντέδρασε έντονα στις δηλώσεις του υπουργού Κιλίτς.  
 
Η Posta γράφει για το ίδιο θέμα  με τον τίτλο «Τι ήπιατε;» και τονίζει ότι ο ελληνικός Τύπος τα έβαλε με τον  Ερντογάν και τον Υπουργό Αθλητισμού κ. Κιλίτς που είπε ότι η πηγή της Ολυμπιακής Φλόγας βρίσκεται στο Τσίραλι της Αττάλειας.
Η Hurriyet  δημοσιεύει ανταπόκριση από την Αθήνα με τον τίτλο « Αντίδραση στον Ερντογάν για την Ολυμπιακή Φλόγα». Στην ανταπόκριση γράφει ότι οι δηλώσεις του τούρκου υπουργού Νεότητας και Αθλητισμού κ. Σουάτ Κιλίτς αναφορικά με τον κ. Ερντογάν, ο οποίος είπε ότι κατά την συνάντησή που είχε με τον Ζακ Ρόγκ, ότι πηγή της Ολυμπιακής Φλόγας είναι το όρος Ολυμπος στην Αττάλεια που συνεχίζει να καίει, οδήγησε σε μεγάλες αντιδράσεις. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Ισίδωρος Κούβελος , είπε τα εξής: « Η Ιστορία στηρίζεται στα πραγματικά γεγονότα και σε αποδείξεις και όχι σε μύθους. Καλώ τους κκ Ερντογάν και Κιλίτς στην Ολυμπία να λάβουν μέρος σε σεμινάρια Ολυμπιακής Ιστορίας».
 
Αναφέρει ακόμα ότι ο ελληνικός Τύπος αναφέρθηκε στην δήλωση του κ Κούβελου με τίτλους όπως «Ερντογάν έλα στην Ολυμπία να σου κάνουμε δωρεάν μαθήματα Ολυμπιακών» και ότι το  ΜΕGA μετέδωσε ότι ο κ Κούβελος είπε πως «Ο Ερντογάν θα πρέπει να μάθει Ιστορία», ενώ μνημονευει τον τίτλο της »Πράσινης»(« Ερντογάν τι πίνεις και δεν μας το δίνεις;») .Για τον  Αδέσμευτο Τύπο λέει ότι  αναφέρθηκε στο θέμα λέγοντας «τουρκική παράνοια με την οποία είναι να κλαις ή να  γελάς». Η »Δημοκρατία» ανέφερε ότι «Ο Ερντογάν τρελάθηκε» .
 
Η Vatan   γράφει για το θέμα στις εσωτερικές σελίδες με τον τίτλο « Πέσαμε στο στόμα του γείτονα» και τον υπέρτιτλο «Οι δηλώσεις του Κιλίτς για τον Όλυμπο, επικρίθηκαν από τον ελληνικό Τύπο».