Ερντογάν:»η μάχη κατά των φιλοκουρδικών οργανώσεων θα συνεχιστεί»

Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συνεχιστεί η μάχη κατά των φιλοκουρδικών πολιτικών κινημάτων, στο πλαίσιο της οποίας έχουν ήδη συλληφθεί πολλοί ακτιβιστές. 

   

«Οι τελευταίες επιχειρήσεις είχαν στόχο το KCK. Κανείς δεν πρέπει να περιμένει ότι θα τελειώσουν», δήλωσε ο Ερντογάν στον Τύπο από τη γενέτειρά του Ρίζε, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή. 

   

Το KCK, η Ένωση Κοινοτήτων του Κουρδιστάν, ιδρύθηκε το 2005 από το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) με στόχο την δημιουργία ενός κουρδικού πολιτικού σχήματος και θεωρείται από τις αρχές πολιτικός βραχίονάς του. 

   

Οι τουρικές αρχές κατηγορούν το KCK ότι επιθυμεί να αντικαταστήσει τους θεσμούς του τουρκικού κράτους με τη δική του πολιτική οργάνωση στην ανατολική και τη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου ζουν κυρίως Κούρδοι, με σκοπό να προχωρήσει σε ένοπλη λαϊκή εξέγερση. 

   

«Δεν υπάρχει παρά ένα κράτος στην Τουρκία: το τουρκικό κράτος, δεν μπορεί να υπάρξει άλλο», υπογράμμισε ο Ερντογάν, ο οποίος προειδοποίησε με δικαστικές διώξεις τη μερίδα του Τύπου που καταγγέλει τις αλλεπάλληλες επιχειρήσεις των τουρκικών αρχών εναντίον των φιλοκουρδικών κύκλων. 

    «Είτε στον Τύπο είτε αλλού πρέπει να προσέχουμε τί διαβάζουμε για το KCK», επεσήμανε ο τούρκος πρωθυπουργός. 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ερντογάν προς Ομπάμα:»Δώσε μου τα UAV»

Ερντογάν: «Ελπίζω η Ελλάδα να σωθεί γρήγορα»