Ευθεία πρόκληση Ερντογάν προς Ισραήλ » Ας αναγνωρίσουμε την Παλαιστίνη».

      ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

 

      Με κάθε του απόφαση, με κάθε του δήλωση, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξακολουθεί προκαλεί το Ισραήλ.

     Αυτή τη φορά στην ομιλία του  στη σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου στο Κάιρο, τάχθηκε υπέρ  ενός Παλαιστινιακού κράτους και τόνισε πως  «συνιστά υποχρέωση και όχι επιλογή» η αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους.

  Ο Ερντογάν έδωσε και χρονοδιάγραμμα πως μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου μπορεί να συμβεί αυτό. « Με τη βοήθεια του Αλλάχ, μέχρι τα τέλη αυτού του μήνα θα δούμε την Παλαιστίνη στα Ηνωμένα Έθνη, με διαφορετικό στάτους. Με αυτό το σκοπό πρέπει να είμαστε μαζί με τους αδελφούς μας Παλαιστίνιους και να δουλέψουμε αποφασιστικά γι’αυτό το σκοπό» δήλωσε ο Ερντογάν και συνέχισε « ελάτε να υψώσουμε μαζί τη σημαία της Παλαιστίνης που τόσο επιθυμούμε».

 

   Ο Ερντογάν καταδίκασε επίσης το Ισραήλ και τόνισε ότι είναι «εμπόδιο για την ειρήνη». Ο τούρκος πρωθυπουργός για άλλη μια φορά τόνισε πως οι σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας δεν θα εξομαλυνθούν αν το Τελ Αβίβ αν  δεν ζητήσει συγγνώμη για την επίθεση στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά ανοιχτά της Γάζας, δεν αποζημιώσει τα θύματα της επίθεσης και δεν σταματήσει τον αποκλεισμό της Γάζας.

    Όσο για την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στην Ανατολική Μεσόγειο, ο τούρκος πρωθυπουργός επιμένει πως η χώρα του «θα πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα» και κατέληξε τονίζοντας πως η Άγκυρα δεν αναγνωρίζει τον αποκλεισμό της Γάζας δίνοντας τον τόνο πως επίκειται «θερμό επεισόδιο» στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΤΑ HERON ΠΟΥ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΑ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

ΠΟΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ «ΜΑΖΕΨΕ» Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ