Γεωτρήσεις ξεκινούν οι Τούρκοι

Περί γεωτρήσεων της Τουρκίας το ...ανάγνωσμα:Η τουρκική εφημερίδα Aksam γράφει ότι ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων κ. Τανέρ Γιλντίζ είπε πως στον κόλπο της Αλεξανδρέττας θα ανοίξει μια γεώτρηση και ότι το βάθος στην ξηρά και θάλασσα στην κατεχόμενη Κύπρο θα φθάσει τα 3.000 μέτρα.

Γεωτρήσεις ξεκινούν οι Τούρκοι

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Περί γεωτρήσεων της  Τουρκίας το …ανάγνωσμα:Η τουρκική εφημερίδα Aksam γράφει ότι ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων κ. Τανέρ Γιλντίζ είπε πως στον κόλπο της Αλεξανδρέττας θα ανοίξει μια γεώτρηση  και ότι το βάθος στην ξηρά και θάλασσα στην κατεχόμενη Κύπρο θα φθάσει τα 3.000 μέτρα. Στην συνέχεια τονίζεται ότι  η Τουρκία για το θέμα της έρευνας φυσικού αερίου και πετρελαίου στην ανατολική Μεσόγειο θα κάνει  ”άλμα” .

Οι γεωτρήσεις – γράφει – που ξεκίνησε ο «Ελληνοκυπριακός τομέας» με το Ισραήλ και με ορισμένες διεθνείς εταιρείες πετρελαίου οδήγησαν στο να γίνει άλμα και από την Τουρκία που έβαλε μπροστά την δική της στρατηγική και στις περιοχές που έκανε έρευνα βρήκε αποθέματα υδρογονανθράκων. Ο κ. Γιλντίζ είπε ότι θα ενταθούν οι εργασίες γεωτρήσεων στις περιοχές της Αττάλειας, της Μερσίνης και του κόλπου Αλεξανδρέττας. Ακόμα είπε ότι σε θαλάσσιους και χερσαίους τομείς της κατεχόμενης Κύπρου ξεκίνησαν εργασίες γεωτρήσεων που φθάνουν τα 3.000 μ.  

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αιγαίο - ATR-72 - παραβιάσεις
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικό ATR-72 και δύο UAV έκαναν παραβιάσεις και παραβάσεις σε όλο το Αιγαίο

Νέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου πραγματοποίησαν σήμερα, Τετάρτη 17 Ιουνίου 2026, τουρκικά αεροσκάφη, στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.