Η Αίγυπτος πέφτει στην «αγκαλιά» του Ερντογάν.

 Η Αίγυπτος και η Τουρκία δεσμεύθηκαν να αναπτύξουν τις οικονομικές τους συναλλαγές σήμερα με την ευκαιρία της επίσκεψης στο Κάιρο του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

   

Οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών δήλωσαν στη διάρκεια κοινής τους συνέντευξης Τύπου ότι επιθυμούν να αυξήσουν τον όγκο των εμπορικών τους συναλλαγών από τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια που είναι τώρα στα 5 δισεκατομμύρια τα επόμενα χρόνια. 

   

Ο Ερντογάν και ο αιγύπτιος ομόλογός του Εσάμ Σάραφ, που υπέγραψαν πολλές συμφωνίες για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών στους τομείς των μεταφορών, του τουρισμού και της ενέργειας, επεσήμαναν επίσης ότι επιθυμούν να δουν τις τουρκικές επενδύσεις στην Αίγυπτο να αυξάνονται από τα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια στα 5 δισεκατομμύρια. 

   

Όσον αφορά την πολιτική ο Ερντογάν χαιρέτισε την εξέγερση του Φεβρουαρίου που οδήγησε στην πτώση του καθεστώτος του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ έπειτα από 30 χρόνια στην εξουσία. 

   

«Η ιστορία γράφτηκε στην πλατεία Ταχρίρ και αυτό σημαίνει πολλά για εμάς», δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός αναφερόμενος στη διάσημη πλατεία του Καΐρου όπου πραγματοποιήθηκαν οι σημαντικότερες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. 

   

«Ολες οι γεννήσεις έχουν επιπλοκές, όμως στην Τουρκία πιστεύουμε ότι ο αιγυπτιακός λαός θα ξεπεράσει με επιτυχία όλα τα εμπόδια», υπογράμμισε.