Η Τουρκία επιμένει σε έρευνες στην Αν.Μεσόγειο,ανεβάζοντας τη θερμοκρασία

Παρά την αυξανόμενη ένταση στην περιοχή της Αν Μεσογείου η Τουρκία δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει τις έρευνες στην περιοχή. Αυτό δήλωσε σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ ο αρμόδιος υπουργος Ενέργειας, κ. Τενέρ Γιλντίζ, ενώ ο Τούρκος Πρωθυπουργός αυξάνει την ένταση και απειλεί τυχόν »κουρδικές οντότητες» δημιουργηθούν περί ‘η στην την Συρία .

Την ίδια στιγμή τις προειδοποιήσεις που απηύθυνε σε χτεσινή συνέντευξή του, στο» Κανάλι 24»,  για τις ανησυχητικές εξελίξεις στη Συρία, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν προβάλει ο τουρκικός τύπος .   Ανάμεσα στα άλλα, ο Τούρκος πρωθυπουργός παρατήρησε  - όπως γράφει η  SABAH - ότι το καθεστώς της Συρίας άφησε τον έλεγχο του Βορείου τμήματος της χώρας σε ομάδες Κούρδων και προειδοποίησε ότι η Τουρκία ποτέ δεν θα δώσει τη συγκατάθεση της  για μια κουρδική οντότητα στο Καμισλί.  Μια τέτοια οντότητα στη Β. Συρία, είπε, θα εκληφθεί από την Τουρκία ως τρομοκρατική  και είναι «φυσικό μας δικαίωμα»  να επέμβουμε ενάντια σε μια τέτοια οντότητα. Η Τουρκία ποτέ δεν θα δώσει συγκατάθεση σε μία συνεργασία του ΡΚΚ με το PYD,  πρόσθεσε.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι είναι κατά οποιασδήποτε διάσπασης της Συρίας και τόνισε ότι όποια μορφώματα προκύψουν στο βορά θα θεωρηθούν από την Τουρκία  »τρομοκρατικά».  Την ίδια θέση στο θέμα αυτό , είπε, έχει και η αντιπολίτευση της Συρίας.

Ο κ. Ερντογάν σημείωσε ακόμα ότι  είναι ευθύνη της Τουρκίας να απαντήσει στις ενέργειες που ενθαρρύνουν την »τρομοκρατία» και δημιουργούν προβλήματα στη χώρα.  «Παίρνουμε μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση», είπε και πρόσθεσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα στείλει τον υπουργό εξωτερικών, Νταβούτογλου, στο Β. Ιράκ.
Η HURRIYET  αναφέρει σχετικά με τη χτεσινή έκτακτη σύγκληση του Ανώτατου Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας , υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Ερντογάν, ότι ασχολήθηκε με την έκρυθμη κατάσταση στη Συρία και την τρομοκρατία του ΡΚΚ.  Ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση αναφέρει ότι οι αξιωματούχοι συζήτησαν τις δραστηριότητες της διαχωριστικής τρομοκρατικής οργάνωσης σε γειτονικές χώρες και ακόμα ότι η Τουρκία ετοιμάζεται να πάρει πρόσθετα μέτρα «σε κάθε πεδίο».

Η  RADIKAL αναφερόμενη στο σχετικό θέμα, παρατηρεί ότι η ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση επίσημα έδειξε ότι τώρα η Τουρκία  έχει δύο προβλήματα να αντιμετωπίσει στη Συρία, το καθεστώς Άσαντ και το  ΡΚΚ.