Η Τουρκία χρησιμοποιεί χημικά όπλά κατά των Κούρδων;

Ο Νουρετίν Μουχικεντζί που αναγνώρισε την κόρη του Εμπρού Μουχικαντζί ανάμεσα στους 24 αντάρτες που βρίσκονται στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Μαλάτιας, δήλωσε πως η κόρη του σκοτώθηκε από χημικά όπλα. Ο Μουχικαντζί δηλώνει πως στο σώμα της κόρης του δεν υπάρχει κανένα σημάδι από σφαίρες και πρόσθεσε πως ¨Τα σώματα των παιδιών μας απανθρακώθηκαν¨.

Αφού διαπιστώθηκε πως η μία από τις σωρούς των 24 ανταρτών που είναι στην ιατροδικαστική της Μαλάτιας ανήκει στην γεννημένη στο Καρς Εμπρού Μουχικαντζί, ήρθε η οικογένεια της από την Κωνσταντινούπολη και την αναγνώρισε. Ο πατέρας Νουρετίν Μουχικαντζί ανέφερε πως οι σωροί είναι σε μη αναγνωρίσιμη κατάσταση και ότι τα παιδιά σκοτώθηκαν από χημικά όπλα.

Ο Μουχικαντζί τονίζει πως στο σώμα της κόρης του δεν υπάρχουν σημάδια από σφαίρες και δηλώνει : “Είναι καταχωρημένο πως σε σύγκρουση με αντάρτες στις 19 Οκτωβρίου έχασαν τη ζωή τους 24 αντάρτες. Όμως τι είδους σύγκρουση ; Αυτό δεν το ξέρουμε. Διότι οι σωροί των παιδιών μας είναι απανθρακωμένες. Στο σώμα του κοριτσιού μου δεν υπάρχει κανένα σημάδι από σφαίρα. Σκοτώθηκαν από χημικά όπλα”.
Ο πρόεδρος του συλλόγου MEYADER Χουσείν Κουγού αναφέρει πως στην κοιλάδα Καζάν υπήρξε μια μαζική σφαγή και δηλώνει : “Εντοπίστηκε από τις οικογένειες πως οι 24 αντάρτες σκοτώθηκαν μαζικά με χημικά όπλα. Σε περίπτωση που οι οικογένειες κινηθούνε νομικά ως MEYADER θα σταθούμε δίπλα τους”.

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ-tourkikanea.gr