Η τουρκική βοήθεια για τις φωτιές στη Χίο και η ελληνική «φοβία». Η άλλη άποψη

Του Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ

Πέραν από τις προφανείς προθέσεις των Τούρκων – για τις οποίες ήδη έγραψε το OnAlert – ερωτηματικά δημιουργεί η αναφορά σε 8 τουλαχιστον εφημεριδες της Τουρκιας και πολλά σάιτ  τα περί άρνησης απάντησης από ελληνικής πλευράς σε τουρκική πρόταση για βοήθεια στην αντιμετώπιση της τεραστιας πυρκαγιάς που κατακαίει την Χίο.

Δεν ξέρουμε βέβαια πόσο ισχύει ο ισχυρισμός του Πρόεδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σμύρνης κ. Ντεμιρτάς που είπε ότι την πρώτη μέρα της πυρκαγιάς τηλεφώνησαν στην Νομαρχία της Χίου και πρότειναν να στείλουν βοήθεια αλλά δεν πήραν απάντηση.
Ο κ. Ντεμιρτάς – που γενικά είναι σοβαρός άνθρωπος- είπε ότι και πέρυσι πρότειναν βοήθεια για την πυρκαγιά στην Ρόδο αλλά η πρόταση δεν έγινε δεκτή.

Επίσης δεν ξέρουμε πόσο δεσμευτική και επίσημη είναι  για το τουρκικό κράτος μια πρόταση από έναν κοινωνικό παραγοντα και συνδικαλιστή, όμως αν η πρόταση έγινε και εμείς την …γειώσαμε, θα πρέπει  οι αρμόδιοι να απαντήσουν γιατί το έκαναν. Δεν μπορεί από την μια να ζητάμε βοήθεια  από άλλες γειτονικές χώρες όπως φυσικά και από την ΕΕ  όπως και να δίνουμε βοήθεια και να αρνούμαστε  από την Τουρκία.

Αυτό, λένε πολλοί, δείχνει έλλειψη αυτοπεποίθησης και κόμπλεξ. Εμείς πήγαμε αμέσως  όταν έγιναν οι σεισμοί το 1999 και  ο τουρκικός λαός πίνει  νερό  στο όνομά μας . Το ίδιο έκαναν και αυτοί. Ηρθαν και μας βόηθησαν λίγο αργότερα σε αντίστοιχη φυσική καταστροφή από σεισμό. και μάλιστα με μονάδα διασωστών (DAK) που ανήκει στις Ειδικές Μονάδες του τουρκικού στρατού.

Μας …κατέλαβαν κανένα …χωράφι στην …Παρνηθα και στην …Νέα Κηφισιά  όπου κινήθηκαν; Ή μας …πήραν το …στρατόπεδο στα Λιόσια της Πολεμικής Αεροπορίας ‘οπου αργότερα η ελληνική μονάδα ΚΟΜΑΚ  συνεκπαιδευτηκε με την DAK εκεί;
Ας σοβαρευτούμε!

‘Η έχουμε σχέδια ασφαλείας και δεν φοβόμαστε  ένα τουρκικό …καναντέρ ( που ίσως το πιλοτάρει και Έλληνας απόστρατος , όπως πρόπερσι) ή θα μας φάει η μιζέρια, η ευθυνοφοβία και ο κακώς εννοούμενος »πατριωτισμός» τύπου …καουμπόι και »όλα τα μπορώ»!

Πρέπει – εφόσον η προσφορά αληθεύει και δεν είναι επικοινωνιακό παιγνίδι των Τούρκων – να υπάρξει απάντηση από τα συναρμόδια Υπουργεία Πρόστασίας του Πολίτη και Εθνικής Αμυνας! Διότι αν δεν υπάρξει απάντηση από τους κκ Δένδια και Παναγιωτόπουλο τότε θα σιγοντάρουν ακριβώς αυτήν την επικοινωνιακή επίθεση των Τούρκων!

Και να πως ακριβώς το κάνουν οι Τούρκοι με τα δημοσιεύματα:

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Oι Έλληνες δεν μας ζήτησαν βοήθεια για τη Χίο και κάηκε το νησί»
  
Ο «φαρισαϊσμός» των κυβερνώντων φάνηκε και στη φωτιά της Χίου.Σχόλιο στρατηγού

Η Τουρκία απαγόρευσε την αγορά ακινήτων σε Έλληνες.