Η τουρκική δικαιοσύνη θέλει να βάλει στη φυλακή και την Σάρα Φέργκιουσον

 

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

 

     Μπορεί να  έχουν φυλακιστεί δεκάδες αξιωματικοί αλλά και δημοσιογράφοι στην Τουρκία, με διάφορες κατηγορίες, όμως αυτό φαίνεται πως δεν είναι αρκετό για την κυβέρνηση Ερντογάν , που θέλει  να οδηγήσει στη φυλακή και ακόμη και τη Δούκισσα του Γιόρκ, Σάρα Φέργκιουσον!

Η εισαγγελία της Άγκυρας ζητά την ποινή φυλάκισης 22 ετών της Φέργκιουσον με την κατηγορία «παραβίασης ιδιωτικής ζωής πέντε παιδιών».

 Μόνο που η Φέργκιουσον το 2008 για τις ανάγκες ενός ντοκιμαντέρ, είχε κινηματογραφήσει με κρυφή κάμερα  τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα ορφανοτροφεία της Τουρκίας.

  Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ μόλις προβλήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία είχε προκαλέσει σάλο καθώς οι εικόνες που είχαν τραβηχτεί ήταν σοκαριστικές και έδειχνε εικόνες παιδιών που ήταν δεμένα στα κρεβάτια αλλά και υπαλλήλους να συμπεριφέρονται βίαια στα παιδιά.

   Όμως οι τούρκοι εισαγγελείς στην Άγκυρα θεωρούν σημαντικότερο το γεγονός της σύλληψη της Φέργκιουσον, παρά να ασκήσουν δίωξη εναντίον των διοικητών του ορφανοτροφείου που επικρατούσαν οι άθλιες συνθήκες.

  Το 2009 η Τουρκία είχε ζητήσει την έκδοση της Φέργκιουσον  όμως η Μεγάλη Βρετανία είχε απορρίψει το αίτημα αυτό. Το δικαστήριο ζητά την έκδοση και δυο συνεργατών της του Τομ Τζόνς και Κρις Ρότζερς επειδή έκαναν παράνομα τηλεοπτικά γυρίσματα χωρίς να ζητήσουν την άδεια των αρχών.

  Η Σάρα Φέργκιουσον είναι μέλος της βασιλικής οικογένειας και πρώην σύζυγος του πρίγκηπα Ανδρέα.