Ισραήλ-Τουρκία:Λιώνουν οι πάγοι,με δίαυλο επικοινωνίας των δυο ΠΑ!Καλούν τη Τουρκία σε άσκηση

“Οι ισραηλινές και τουρκικές αεροπορικές δυνάμεις έχουν αποκαταστήσει μία γραμμή επικοινωνίας στο πλαίσιο των προσπαθειών των δύο χωρών να βελτιώσουν τις σχέσεις τους”,δήλωσε ένας ανώτερος αξιωματικός της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, στη Jerusalem Post .

Πρόκειται για “ξεπάγωμα” των σχέσεων; Θα δείξει αν και ο αξιωματούχος της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας πρόσθεσε ότι το Ισραήλ μπορεί να καλέσει την Τουρκία να συμμετάσχει σε μια μεγάλης κλίμακας διεθνή εναέρια άσκηση στο Ισραήλ το 2013. Μέχρι τότε υπάρχει πολύς χρόνος και πολλά μπορούν να συμβούν .

Ωστόσο επιβεβαιώνετε η άποψη ότι όσο ισχυρός κι αν καταστεί ο ελληνοϊσραηλινός άξονας συνεργασίας και σε στρατιωτικό επίπεδο,πάντα η Αθήνα θα πρέπει να έχει στους σχεδιάσμούς της ότι η περίοδος έντασης μεταξυ Ισραήλ-Τουρκίας θα τελειώσει. Κι αυτό μπορεί να γίνει σύντομα αν οι εξελίξεις στο θέμα του Ιράν και της Συρίας οδηγήσουν σε χρήση στρατιωτικής δράσης. Οι δύο χώρες αναγκαστικά και με τις αμερικανικές ευλογίες θα πρέπει να ξεπεράσουν όσα τις έφεραν σ΄ αυτό το κλίμα “ψυχρού πολέμου”.

Έτσι κι αλλιώς και ο Π.Μπεγλίτης και ο Δ.Αβραμόπουλος έχουν κατά καιρούς επισημάνει ότι η στενή συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ δεν στρέφεται σε καμία περίπτωση εναντίον της Τουρκίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ασκήσεις πολέμου στο Ισραήλ,με τη συμμετοχή Αμερικανών.Σενάριο για το Ιράν

Toυρκικός Τύπος » Οι ειδικές δυνάμεις στη βάση του PKK» » Γαλλία όπως το Ισραήλ»